Atlas Rabac - putnička agencija

Otvoriti bankovni račun u Austriji poprilično je jednostavno...

 DIREKT INFORMATOR/PESS/2021

 Možda mnogima nije poznato, otvoriti bankovni račun u Austriji poprilično je jednostavno. U osnovi, jedini uvjeti za otvaranje nerezidentnog računa jesu da ne živite u Austriji, te da nemate namjeru donositi i uplaćivati novac u gotovini. Eh, da… budući da su se Austrijanci opekli na poslovanju s našim političarima/torbarima, uvjet je i da niste politički aktivna osoba. Ukoliko zadovoljavate te uvjete, za otvaranje računa trebat će vam:

– osobna iskaznica ili putovnica;
– barem 100 eura za depozit.

OPASKA: Osim u Austriji, nerezidentni račun možete otvoriti i u drugim zemljama; odaberite banke i državu te provjerite uvjete banke

Nakon otvaranja računa dobit ćete pristup internet bankarstvu, a u roku od 10 dana i Maestro karticu s kojoj možete podizati novac na bankomatima, plaćati online i u trgovinama…

Najboljom bankom za otvaranje računa, posebice ako ste iz Hrvatske (BiH ili Srbije) pokazala se Steiermärkische Bank und Sparkassen u Grazu (provjerite radno vrijeme). Osim što je Graz relativno blizu (Zagreb 183 km, Osijek 465 km, Rijeka 331 km) te lako dostupan autom ili autobusom (povratna karta Zagreb-Graz-Zagreb košta oko 200 kuna), ta banka ima osoblje zaduženo za poslovanje s klijentima s područja bivše Jugoslavije koji poznaju jezik i naše prilike. Na kraju članka prilažemo i potrebne kontakte.

Kao što smo na početku naveli, postupak je jednostavan i brz, i nakon što se pojavite u poslovnici, u roku od 20-tak minuta imat ćete vlastiti žiro račun u austrijskoj banci. Usput, imate priliku obići jedan od ljepših gradova u regiji koji može pružiti daleko više od onoga po čemu je kod nas najpoznatiji – šopinga.

Na nerezidentni žiro račun možete primati uplate u svim valutama i iz svih zemalja, s time da će one po primitku biti preračunate u eure po tečaju banke. Bez naknade moći ćete podizati novac na svim bankomatima u Eurozoni, te na šalterima i bankomatima tvrtki kćeri u Hrvatskoj (Erste banka), Srbiji, BiH i drugdje. Putem internet bankarstva moći ćete svojim novcem plaćati robu i usluge, te prebacivati novac na druge račune. Naknada za vođenje računa naplaćuje se u iznosu 18 eura tromjesečno.

Poslovnica u kojoj radi osoblje sa znanjem našeg jezika nalazi se na glavnom gradskom trgu, Hauptplatz, u zgradi gradske vijećnice (Rathaus). Ukoliko dolazite automobilom, na trgu Griesplatz nalazi se lako dostupan parking koji će vas koštati 1,10 eura po satu, a ako ponesete sitnih eura, moći ćete se parkirati na cesti (zelena zona je povoljnija).

Iako nije problem ako u poslovnicu dođete nenajavljeni i zatražite da vas primi netko s kime možete pričati hrvatski, najbolje je da se najavite telefonom ili e-mailom i ugovorite sastanak. Osoblje je krajnje susretljivo i ljubazno (bečka škola), nimalo nalik većini naših šalteruša (čast izuzecima).

I:BLOKIRANI/DIREKT info

 

 

                            2021@Copiright. All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

foto/pixabay

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK