Atlas Rabac - putnička agencija

Povećan rizik od prijevremene smrti...

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2021

 

 

 

Ispijanje samo dvije čaše slatkih gaziranih pića dnevno povećava rizik od prijevremene smrti
Konzumiranje gaziranih pića zaslađenih šećerom ili umjetnim nadomjescima šećera može povećati rizik prijevremene smrti, pokazuje novo istraživanje.

 

Znanstvenici su istraživanjem koje je obuhvatilo više od 400.000 odraslih osoba u Europi više od 16 godina utvrdili da je rizik prijevremene smrti povećan kod onih koji su konzumirali dvije ili više čaša gaziranih pića zaslađenih šećerom ili umjetnim sladilima dnevno, objavljeno je ustručnom časopisu JAMA Internal Medicine.

«Naši rezultati za zaslađena gazirana pića pružaju dodatne argumente za ograničavanje njihove konzumacije i zamjene drugim zdravijim pićima, po mogućnosti vodom«, kaže autor studije Neil Murphy, znanstvenik u Međunarodnoj agenciji za istraživanje raka.

«Što se tiče umjetno zaslađenih gaziranih pića moramo bolje proučiti mehanizme koji se skrivaju iza te veze i istraživanja poput naših, nadajmo se, potaknut će te napore«.

Možda sama gazirana pića nisu u korijenu svega, dodaje Murphy.

Nova saznanja ne znače da gazirana pića izazivaju prijevremenu smrt zbog toga što »u ovim vrstama istraživanja postoje i drugi faktori koji su iza veza koje smo uočili«, dodao je Murphy. »Primjerice konzumiranje velikih količina gaziranih pića može biti znak općenito nezdrave prehrane«.
Kako bi bolje proučili moguće veze gaziranih pića i prijevremenog mortaliteta Murphy i njegov tim proučili su podatke međunarodne studije koja je trajala od 1992. do 2000.

 

2021@Copiright . All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

 

I:Hina/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK