Atlas Rabac - putnička agencija

PORTAL DIREKT INFORMATOR USKORO POSTAJE BOLJI i MODERNIJI ...

 

 
 
 
 
 
 
 
PORTAL DIREKT INFORMATOR POSTAJE USKORO BOLJI i MODERNIJI !!!
 
 
 
 
 
 
Portal Direkt Informator uskoro postaje OPG VIJESTI/GASTRONOMIJA/VLASTITA EKOLOŠKA PROIZVODNJA/dostava i EKO virutalna tržnica/2022
U tijeku su pripreme...Ubrzo više informacija za naše klijente.

 

 

 

Obišli smo tri istarska OPG-a i svi naglasak stavljaju na brigu o zaposlenicima i benefite koje daju.
Problem s pronalaskom kvalitetne radne snage nije zaobišao ni Istru i njihove stancije, obrte i poljoprivredne proizvođače.

 

Kako zadržati zaposlenike i kakva rješenja nude otkrili su nam istarski poduzetnici iz Buzeta, Pazina, Vodnjana i Novigrada. Novigradska Stancija Fava specijalizirana za proizvodnju vina i ekstra djevičanskog maslinovog ulja primjer je spajanja turizma i ponude OPG-ova, ima dvoje stalnih zaposlenika, a za vrijeme sezonskih radova zapošljavaju ih i do 15. Problem s radnom snagom nam je trenutno gorući problem kao i za većinu istarskih poljoprivrednih subjekata.

Za nas je nedostatak radne snage jednako štetno kao elementarna nepogoda˝, kaže Goran Perić, konzultant Stancije Fava. Vodnjanska Stancija Buršić i pršutarna Kod Milana primjer su obiteljskog poslovanja koji uspješno raste i širi se već godinama. U ovom obiteljskom biznisu su Darinka Buršić, njen suprug Milan koji vodi računa o pršutarni i proizvodnji te kćeri i njihove obitelji koje nastavljaju obiteljsku tradiciju i poslovanje.

Darinka Buršić, koja je biznis pokrenula napominje kako bez podrške obitelji ovaj biznis ne bi bio moguć, a za uspješan razvoj poslovanja i put od pršutarne do stancije zaslužna je isključivo upornost i rad cijele obitelji. Osim toga, danas ovaj biznis više nije samo obiteljski te imaju i pet stalnih zaposlenika, a taj broj raste i po potrebi u turističkoj sezoni. Mikela Buršić koja je uz roditelje nastavila s pothvatima poduzetničkim vodama objašnjava kako je ključan odnos prema zaposlenicima.

˝Radimo koliko stignemo, a ponekad nam uskaču i mamine prijateljice. Za sada nemamo problem s radnom snagom jer smo primarno obiteljski orijentiran biznis˝, kaže Buršić. U unutrašnjosti Istre, točnije Pazinu, rješenje problema s nedostatkom radne snage su pronašli u okretanju tržištu regije, a svojim zaposlenicima daju i posebne benefite. Davorka Kotiga Flego, vlasnica hotela Lovac ističe kako je danas vrlo teško doći do zaposlenika, stoga su se oni okrenuli regiji. Danas hotel Lovac zapošljava 25 ljudi.

˝Imamo dvoje zaposlenika iz BiH, a s obzirom a trenutno stanje na tržištu rada mislim da ćemo morati sve više radnika tražiti po okolnim državama. Naša prednost je to što svojim radnicima dajemo slobodne dane i godišnji odmor i tijekom turističke sezone, a briga o zaposlenicima je ključna kako bi oni ostali˝, napominje Flego. Loredana Krbavčić koja vlasnica obrta za cvjećarstvo, trgovinu i poljoprivredu u Buzetu u svojoj cvjećarni ima istu zaposlenicu već 18 godina.˝Ja nju doživljavam kao svoju kćer i to je recept uspjeha˝.

 

2021@Copiright. All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

I:Poslovni/Direkt Informator 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK