Atlas Rabac - putnička agencija

Pokrenite forum na vašoj web stranici...

DIREKT INFORMATOR /PRESS/2021

 

 

 

Manjak ostvarenog prometa na web stranici jedan je od najčešćih problema s kojim se suočavaju vlasnici biznisa. Dapače, mnogi izvješćuju o značajnom gubitku količine posjete tijekom prošlih godina, i želji da pronađu nove načine za povećanje prometa.

Više posjetitelja znači i više mogućih kupaca, te mogućnost zarade, a do svega toga se dolazi putem korištenja raznih taktika za povećanje prometa na web stranici.

 

 Usredotočite se na korištenje ključnih riječi
Dani korištenja isključivo osnovnih ključnih riječi su odavno prošli. Vrijeme je da počnete koristiti i tzv. long tail ključne riječi, tj. one koje korisnici upisuju u tražilicu, ali ne toliko često kao one osnovne. Pobrinite se da se upravo takve riječi i fraze nađu u objavama na vašoj web stranici.

 

 Pokrenite forum na vašoj web stranici
Aktivni forum može vrlo brzo postati baza svih vaših long tail ključnih riječi i dovesti vašu stranicu do bolje pozicije na web tražilicama. Nadalje, forum je odličan način za poboljšavanje omjera odbačenih posjeta (bounce rate), povećavanje korisničkog vremena provedenog na stranici, kao i za izgradnju vaše zajednice.

 

 Kreirajte grupu na Facebooku koja će poticati promet prema vašoj web stranici

Budite začetnik grupe na Facebooku koja će se fokusirati na teme unutar vaše industrije, te okupiti članove koji će moći postavljati pitanja i dobivati odgovore na njih od strane stručnjaka. Prilikom pružanja pomoći svojim korisnicima, ne zaboravite ih uputiti na svoju web stranicu gdje se nalaze materijali relevantni za njihov upit.

Također, uključite se u postojeće grupe na Facebooku koje se tiču vaše industrije te ponudite vrijedne savjete i informacije u svrhu izgradnje odnosa sa članovima te povećanju prometa prema vašoj web stranici.

 

 Promovirajte objave na vašem blogu svojim e-mail pretplatnicima
Promocija objava ne treba biti fokus vaših newslettera, ali umetanje par linkova na novu objavu na vašem blogu može potaknuti promet, povećati posjećenost stranice, a time i mogućnost za konverziju posjetitelja.

 

Poradite na naslovima svojih objava
Naslov vaše objave je ono što korisnik prvo vidi, te na temelju čega odlučuje radi li se o sadržaju dovoljno zanimljivom za čitanje. Ovo je posebno važno kad je u pitanju dijeljenje objava putem društvenih mreža, gdje treba privući pažnju čitatelja i pobuditi interes za napisanim materijalom, te ga potaknuti da posjeti vašu web stranicu na kojoj se spomenuti materijal nalazi.

 

Umetnite linkove na ostale relevantne objave na vašem blogu.
prikaz internih linkova DI

Prilikom pisanja novog sadržaja za blog, pripazite da uvijek spomenete druge objave na vašem blogu koje su tematski povezane sa sadržajem na kojem trenutno radite, a koje bi vaše čitatelje mogle zanimati. U tekst umetnite linkove na spomenuti sadržaj te time povećajte vrijeme čitatelja provedeno na vašoj web stranici. Za primjer možete pogledati upravo ovaj post, ili bilo koji drugi na DI.

 

Nemojte zanemariti starije objave na vašem blogu.
Pripazite da su starije objave na vašem blogu optimizirane, tj. da imaju jedinstvene i relevantne title oznake, URL-ove (web adrese), te meta opise.

 

 Budite gostujući pisac na web portalima i blogovima.
Pronađite web portale i blogove koji su relevantni za vašu industriju (nichu), a time i za vaš biznis, te kreirajte kvalitetan sadržaj za objavu na njima, kako biste podigli svoj autoritet te privukli posjetitelje tih istih da posjete vašu web stranicu. Npr. ako radite u internet industriji idealne „mete“ za objavu bi vam bile top portali poput Netokracije i ICTBusiness-a (autorova 2 omiljena). Pošto se radi o web sajtovima i blogovima koji su unutar vaše industrije, njihova čitalačka publika je upravo ona koja i vas zanima.

Također, ciljajte i na objave na poznatim web portalimaa, kao što su npr. tportal.hr ili vidi.hr, kako biste se potvrdili kao autoritet u svom polju, te povećali promet prema svojoj web stranici.

 

Koristite kategorije na svom blogu
Ukoliko već niste organizirali sadržaj svog bloga u tematske kategorije, sad je vrijeme da to napravite. Kategorije nisu samo odlična praksa za SEO potrebe, tj. za potrebe optimizacije za web tražilice, već i pomažu čitateljima da lakše i brže pronađu upravo onaj sadržaj koji ih zanima.

 

Koristite sve relevantne ključne riječi na svojoj web stranici

Fokusirajte se na svoj sadržaj, te pripazite da sadržava sve osnovne te long tail ključne riječi i fraze. Pri tome, izbjegnite tzv. spamanje korisnika ključnim riječima koje su neprirodno umetnute u tekstove, već kreirajte kvalitetne teme koje će prirodno sadržavati vama potrebne ključne riječi.

 

Povežite se s važnim blogerima (influencerima) u svojoj industriji
Kontaktirajte blogere koji već sad upućuju korisnike na vašu stranicu. Povodite se ovom mišlju; ako je netko već postavio link prema vašoj stranici, očito mu se sviđa ono što vi imate za reći. Povežite se s takvim blogerima i vidite možete li pojačati vašu suradnju, putem promocije vašeg sadržaja i kroz druge kanale. Napomena, nemojte da vas eventualni početni neuspjeh obeshrabri. Upornost se uvijek isplati na duge staze.

Također, predložite poznatim blogerima u vašoj industriji da napišu objavu za vaš blog, kao gostujući pisci (guest posting). Oni će vjerojatno podijeliti taj sadržaj i sa svojom publikom na svojim blogovima, što će opet dovesti do više prometa upućenog prema vašoj stranici.

 

Plaćene opcije dovođenja posjete poput Google AdWordsa i Facebook oglašavanja
Ovo je svakako dobra opcija za sve poslovnjake, ali i sve druge koji su tek na početku i žele prikupiti početnu bazu posjetitelja, odnosno korisnika. Prednosti ovakvog prometa, pogotovo ako se radi o Google Adwords sistemu za oglašavanje, jesu da dovodi korisnike koji zaista žele, odnosno trebaju informacije koje baš vi nudite, a tu je i moderna analitika na temelju koje možete vrlo brzo odrediti da li vam ovaj se ovaj način dovođenja prometa isplati ili ne.

Izvor:Web Team/

 

                                             2021.All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

facebook/foto

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK