Atlas Rabac - putnička agencija

Kupnja doma može biti najveća kupnja vašeg života ...

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2021

 

 

 

Kupnja doma može biti najveća kupnja vašeg života i zato u nju ne želite brzati.
Prije nego što postanete ozbiljni u vezi kupnje nekretnine, postoje određene ključne stvari koje morate provjeriti. Stručnjaci za nekretnine za CNBC su naveli njih šest.

Saznajte koliko si možete priuštiti

Jedna od najvećih pogrešaka koje kupci prve nekretnine rade je da kupuju skuplje nego što si mogu priuštiti. Kako bi se izbjeglo padanje u tu zamku, nekretninska mogulica Barbara Corcoran i drugi stručnjaci preporučuju da ne trošite mjesečno na nekretninu više od 30% svoje plaće.

Imajte na umu da tih 30% obuhvaća više od same rate. U njih treba uključiti ​​sve povezane troškove, kao što su hipotekarne kamate, porezi, osiguranje, održavanje i bilo kakva obnova koju biste željeli napraviti.

Još jedna popularna smjernica je "pravilo 28/36", u kojem se kaže da biste trebali potrošiti više od 28% mjesečnog dohotka na stambene troškove i ne više od 36% na vaš ukupni dug, koji uključuje stambene i druge dugove poput studentskih kredita ili kredita za automobil.

Hipotekarni zajmodavci koriste ovo pravilo kako bi procijenili vaš kapacitet zaduživanja. Ako je vaš omjer duga i prihoda veći od ovih ograničenja, možda ćete morati platiti višu kamatnu stopu ili možda uopće nećete moći dobiti kredit.

Proračun za zatvaranje troškova

Najveća pogreška, koju često čine kupci pri kupnji prve nekretnine, jest da zaborave na troškove raznih naknada, a to nije samo polog (kapara) od 10% ili 20%", kaže Corcoran.

Zatvaranje troškova varira ovisno o tome gdje živite i vrsti kredita koju odaberete, ali možete očekivati dodatnih 2-7% cijene nekretnine na konačnu cijenu, navodi se u "Essential First-Time Home Buyer’s Book”.

To znači da, ako nešto kupujete za 250.000 dolara, dužni ste platiti između 5.000 i 17.500 dolara u naknadama.

Vrste naknada koje možete očekivati ​​na zatvaranju kupnje uključuju ponavljajuće troškove kao što su porezi na imovinu, osiguranje kuće, prepaid kamate na zajmove, kao i jednokratne troškove kao što su inspekcijska naknada, pristojba za prijavu, naknada za procjenu i naknada za ocjenu kreditne sposobnosti.

Da biste dobili bolju predodžbu o tome koliko će se vaši troškovi povećati, upotrijebite neke od alata za izračun, primjerice poreza na nekretnine.

Štedite za predujam

Što je manji predujam, to je veći kredit i više ćete morati platiti kamatu.

Mnogi stručnjaci se slažu da je 20% dobar iznos. Ako idete niže od toga, vjerojatno ćete morati platiti privatno hipotekarno osiguranje. To je sigurnosna mreža za banku u slučaju da ne izvršite uplate i košta između 1-2% iznosa vašeg kredita.

Provjerite kreditnu sposobnost

Prije kupnje nekretnine trebate provjeriti svoju kreditnu sposobnost jer će upravo to gledati zajmodavci.

Općenito govoreći, što je veća kreditna ocjena, to je niža kamatna stopa - a niža kamatna stopa može značiti znatno niže mjesečne rate.

Ako vaš rezultat još uvijek nije dobar, razmislite o tome da ga poboljšate prije kupnje.

Odobrenje za kredit unaprijed

Prethodno odobrenje analizira vašu kreditnu sposobnost, govori vam koliko možete posuditi od svog zajmodavca i, na kraju, može biti presudno kod zatvaranja dogovora.

Na vrućim tržištima, hipotekarno odobrenje je potrebno da prodavatelj ozbiljno shvati vašu ponudu. To je zato što točno navodi koliko je zajmodavac pristao posuditi, uvjeravajući prodavatelja da ste oboje voljni i sposobni.

Provjerite je li vam odgovara susjedstvo

Ne kupujete samo nekretninu, vi također kupujete i susjedstvo. Zato morate biti sigurni da ima vibru i sadržaje koje želite.

S obzirom da stručnjaci predlažu da kupite samo ako namjeravate ostati u tom domu nekoliko godina, dobro razmislite. Trebate li garažu? Želite li biti u određenom školskom okrugu? Koliko ste blizu sadržajima kao što su javni prijevoz, trgovine i bolnice.

A da bi se stvarno upoznali s područjem, stručnjaci predlažu da prošetate okolo i noću, ne samo po danu.

Susjedstvo bi moglo izgledati sasvim drukčije noću, ističe Sidney Torres.

Primjerice, možete provjeriti postoje li velika ulična svjetla koja stvaraju svjetlosno onečišćenje i čudan osjećaj u susjedstvu ili postoji li sumnjiva aktivnost u večernjim satima kada biste mogli naići na ono što ne vidite tijekom dana.

"Neće vas boljeti provesti 48 do 72 sata tamo, prije nego što se stvarno obvežete na kupnju", upozorava.

 

2021@Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

 

I:/Direkt INFO

 

Foto: Getty Images

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK