Atlas Rabac - putnička agencija

6 koraka do bogatstva...

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2021

 

 

 


Knjižare su  odavno zatrpane knjigama koje podučavaju čitatelje kako se obogatiti promišljajući svaki životni korak, kako trošiti manje, a uštedjeti više, kako pametno ulagati, izvući se iz dugova i otići u mirovinu što ranije, no vjerojatno to nitko nije bolje sročio od Napoleona Hilla još 1937. godine, piše Business Insider.

Hill je bio pisac u vrijeme Velike gospodarske krize, a poznat je bio i kao savjetnik američkog predsjednika Franklina D. Roosevelta. On je intervjuirao više od 500 "najuspješnijih ljudi koji su ikad živjeli u SAD-u" kako bi došao do formule za uspješno bogaćenje i stjecanje imetka.


Svoje je uvide ispisao na dvjestotinjak stranica knjige "Think and Grow Rich" koja je tijekom godina postala jedna od najprodavanijih knjiga svih vremena.

Iako je ispitivao najuspješnije biznismene svog vremena, njegova formula ne uključuje nikakve nemoguće misije i nesvladive vještine, već se temelji na svladavanju psiholoških prepreka koje čovjeka dijele od stjecanja bogatstva.

 

"Želja neće donijeti bogatstvo", piše Hill. "Ali ako ta želja s vremenom postane opsesija, tada će planiranje konkretnih načina i sredstava te podupiranje istih ustrajnošću koja ne dopušta poraz, osigurati stjecanje znatnog imetka".

U jednom je odlomku sažeo šest koraka za pretvaranje želje u njen financijski ekvivalent:

1. U svom si umu postavi novčani cilj koji želiš ostvariti. Nije dovoljno reći "želim puno novca". Budi konkretan u zamišljanju iznosa.

2. Točno odredi što si spreman dati zauzvrat za novac koji želiš. Ne postoji "nešto za ništa".

3. Odredi točan datum do kojeg želiš sakupiti taj novac.

4. Stvori čvrsti plan kako ćeš provesti svoj naum u djelo te odmah kreni s njegovom provedbom, bio spreman ili ne.

5. Napiši na papir u jednostavnim i sažetim rečenicama koliko novca želiš steći, u kojem vremenskom roku, što si spreman žrtvovati zauzvrat te plan kako ćeš plan ostvariti.

6. Pročitaj te rečenice naglas dvaput dnevno, jednom neposredno prije počinka i jednom prije ustajanja iz kreveta ujutro. DOK ČITAŠ, UVJERAVAJ SE, OSJEĆAJ SE I VJERUJ KAKO VEĆ POSJEDUJEŠ TAJ NOVAC.

Hillovo se viđenje stjecanja bogatstva ne razlikuje mnogo od mnogo modernijih, osim što je jednostavnije i sažetije sročeno. "Kada bogatstvo nastupi na mjesto siromaštva, to je obično zbog pomno razrađenih i izvedenih planova", dodao je. "Siromaštvo ne zahtjeva nikakav plan. Nitko mu ne treba pomoći, jer je odvažno i nemilosrdno. Bogatstvo je pak sramežljivo i samozatajno. Njega se treba privući".

 2021@Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

/Index

foto/facebook

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK