Atlas Rabac - putnička agencija

Besplatna pizza i pivo stimulira radnike na bolji rad

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2021

 
 
 
 
 
Prema jednoj ozbiljnoj studiji koja je nedavno učinjena,rezultat je pokazao da besplatna pizza motivira radnike da rade brže i produktivnije.
 

Tokom studije koju je sproveo i  pisanja knjige “Payoff: The Hidden Logic That Shapes Our Motivations”, stručnjaci su radnicima tvrtke Intel iz Izraela na početku sedmice poslali jednu od tri poruke. Jednoj grupi su obećali besplatnu pizzu, drugoj novčani bonus od 30 dolara, a trećoj pohvalu šefa. Dio zaposlenih, koji je služio kao kontrolna grupa, nije dobio nijednu poruku.

Jedan dan je bio potreban da se shvati kako radnike najviše motivira obećanje da će dobiti pizzu. Prema rezultatima njegovog istraživanja radnici kojima je obećana pizzaa bili su 6,7 posto više motivirani, nego grupa koja nije dobila nikakvu poruku.
Na drugom mjestu je pohvala šefa koja je produktivnost radnika uvećala za 6,6 posto. Novac je produktivnost povećao za samo 4,9 posto.
Zanimljivo je da su oni kojima je ponuđen bonus za dva dana bili 13,2 posto manje produktivni, a do kraja sedmice njihova produktivnost pala je za ukupno 6,5 posto.
Na kraju sedmice, produktivnost onih koji su dobili pohvalu šefa izjednačena je s produktivnošću onih koji su dobili besplatnu pizzuu. Na kraju ustvrdili su  da bi, u slučaju da su ostvarili originalni plan o dostavi pizze na kućne adrese radnika, pizza bi bila konačni favorit!

 

2021@Copiright. All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

 

I:Poslovni/Direkt INFO

foto/facebook 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK