Atlas Rabac - putnička agencija

Ako mi ne možemo na tržnicu, OPG-ovci dolaze k nama...

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2021Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i zatvaranja tržnica nove su mjere osvanule zajedno s novim radnim tjednom. Kako se opskrbiti svježim voćem i povrćem koje nije izvađeno iz petogodišnje hibernacije u hladnjačama briga je mnogih obitelji zatvorenih u kućama i više no ikada usmjerenih na zdravlje. Srećom, digitalizacija otkriva svoje najbolje lice u ovom kontekstu. Ako mi ne možemo na tržnicu, oni dolaze k nama.

Ostajemo doma, ali poduzetnost OPG-ovaca ne poznaje granice. Stoga su svoje rotvkice, mladi luk, kristalke, mlado zelje i ostale plodove zemlje ponudili online zajedno s beskontaktnom dostavom. Prodavači svježeg voća i povrća okupljeni su na raznim Facebook grupama po županijama i nude dostavu svojih proizvoda ili pozivaju kupce da im se najave i dođu sami po namirnice.

 

Dostava hrane još nije zabranjena, samo se zahtijeva da se poštuju sve mjere opreza koje podrazumijevaju socijalnu distancu od minimalno metar udaljenosti, nezadržavanje na javnim površinama i valjane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta.

Gostujući sinoć u emisiji RTL Direkt ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je da Ministarstvo priprema posebnu online platformu za kumice i trgovce s tržnica. Najavila je program potpora mikropoduzetnicima i malim OPG-ovima. - Ide naš program koji ide baš malim mikropoduzetnicima i malim OPG-ovima. To su bespovratne potpore malih vrijednosti - kazala je Vučković i dodala da se radi o 50 milijuna kuna.

 

Evo gdje se možete opskrbiti:

U Zagrebu se za hitnu zelenu pomoć može računati na Mali vrt, koji osim dostave daje i deset posto popusta na iznos narudžbe. Uz voće i povrće trgovina nudi mlijeko, brašno, tjestenine, med i džemove. Virmansko plaćanje omogućuje dostavu paketa s namirnicama na prag bez kontakta s dostavljačem.

Iako je i Udruga Vestigium, organizator Eko placa, imala u planu omogućiti elektroničke narudžbe i uplate te dostavu ekoloških proizvoda, objavili su kako ipak njihovi OPG-ovi uzimaju dvotjednu pauzu zbog virusa.

Po zatvaranju Gradske tržnice Virovitica nekoliko je OPG-ova zajednički na Facebooku pokrenulo grupu Svježe i domaće s virovitičke tržnice, koja je u manje od 24 sata prikupila više od tisuću članova. - Uz pozitivne reakcije lokalnih proizvođača i lijepe dojmove kupaca, jedemo domaće i zdravo i ostajemo doma. Radi se o radnim mjestima našega sela, koja ovim putem možemo očuvati - izjavila je za Hinu administratorica grupe Sanja Sudar dodavši kako se trgovanje i dostave provode u skladu s propisanim mjera zaštite od virusa COVID-19.

Iako je Osječki gradski Stožer civilne zaštite kazao da se provode mjere kontrole svih objekata i tvrtki koji imaju zabranu rada, što uključuje i tržnice, trgovci su se ipak organizirali tamo gdje virus ne predstavlja opasnost. Preselili su se, dakle, u virtualni svijet. Direktor gradske  tvrtke Tržnice Osijek Igor Medić u utorak je na internetskoj stranici popis 75 certificiranih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i njihove kontakte učinio dostupnim javnosti. Naveli su i internetske stranice gdje je moguće naručiti proizvode tih proizvođača i njihovu dostavu. To su eceker.hr i naruci2go.com.

Na tom području djeluje i Solidarna EKO Grupa Osijek koja najavljuje da robe ima i da će dostava svježih proizvoda svaki tjedan u petak dolaziti na kućni prag naručitelja u periodu od 12 do 20 sati. Narudžbe će se primati na novu platformu Eko tržnica.hr na koju se potrebno prijaviti. Dostava će se plaćati 10 kuna, a sve detalje provjerite na njihovoj Facebook stranici.

 2021@Copiright  All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

 

i:Lider.hr

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK