Atlas Rabac - putnička agencija

Američka vojska razvila je algoritam...

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2021

 

 

 

Američka vojska razvila je algoritam koji zna kad morate popiti sljedeću šalicu kave
Znanstvenici su proveli istraživanje o tome koliko je kofeina potrebno kako bi tijelo ostalo u budnom stanju.

Trebate li ostati budni, vjerojatno ćete posegnuti za većom količinom kave, no što kad biste točno mogli znati kad biste i koliko trebali popiti kave da to ostvarite?

Upravo se na to fokusirala grupa znanstvenika koja je provela studiju o tome koliko je zapravo kofeina potrebno kako bi tijelo ostalo u budnom stanju.

Istraživanje koje je objavljeno u časopisu "Sleep" opisuje kako su ispitanici bili neispavani ne bi li znanstvenici mogli proučavati kako nedostatak sna utječe na njihovu budnost i učinkovitost te koliko kofein utječe na njih. Rezultat je toga istraživanja internetski alat koji može pomoći u kontroli i smanjenju unosa kofeina u tijelo, ali i pomoći u održavanju budnosti.

Možda još zanimljivije u cijelom slučaju jest to što su znanstvenici koji su radili studiju zapravo zaposleni u američkoj vojsci. Tako je i studija ciljala upravo američke vojnike koji se često nalaze u situaciji da moraju funkcionirati bez puno sna. Internetski alat,  "2B-Alert Web predviđa koliko je osoba budna ovisno o tome koliko je spavala, koliko je kave popila i koje je doba dana. Također, može davati sugestije kad bi trebalo popiti kavu kako bi bili optimalno budni u određeno doba. Čak može pomoći i u smanjenju konzumacije kofeina, a da pri tome osoba ne smanjuje svoju budnost ili učinkovitost.

Iako je alat razvijen za američku vojsku, mogu ga koristiti svi. Dovoljno je samo registrirati se e-adresom i unijeti svoje podatke. Algoritam će odraditi ostatak.

Izvor: Science Daily/Direkt INFO
2021@Copiright. All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator


Kava (Foto: Getty Images)

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK