Atlas Rabac - putnička agencija

Kakvu kavu preferirate ?

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2021

 

 


Kakvu kavu preferirate – gorku ili slatku, jaču ili blažu, s mlijekom ili bez njega?

Nova istraživanja ukazuju da na okus našeg omiljenog jutarnjeg napitka utječe izbor šalice iz kojeg pijuckate aromatičnu tekućinu! Priznajte da ste odmah otišli do ormara.

Ljubitelje gorke kave trebali bi svoju omiljenu tekućinu ispijati iz bijele šalice, a oni koji vole nježniji i slađi okus - iz prozirne šalice. To su rezultati studije koja je prije par godina objavljena u magazinu Flavour, a koja je provedena među ljubiteljima kave.

Ispitanicima je ponuđena kava u bijelim, prozirnim i plavim šalicama, koji su potom zamoljeni da komentiraju njen okus. Iako je u svim šalicama bila ista kava, ispitanici su onu u bijeloj šalici ocijenili jačom i gorčom, a tekućinu u prozirnoj slabijom i nježnijom.

Provoditelji studije otkrili su da boje igraju veliku ulogu na našu percepciju okusa. Smeđa tekućina u bijeloj šalici kontrast je koji mozgu odašilje poruku da će popiti nešto jako i gorko. Prozirna šalica, pak, vizualno ublažava tu percepciju.

Plavu šalicu istraživači su nazvali komplementarnom bojom za kavu, jer ista pojačava dojam jačine kave, iako obećava slatku tekućinu.

Istraživače ovi rezultati ne čude, jer su ranije provedene slične studije s desertima. Pokazalo se, naime, da su voćni kolači slađi, ako ih poslužite na bijelom umjesto na crnom tanjuru...

 

2021@Copyright -  All right reserved. - Created by ProBiz / Direkt informator

 

I:punkufer.dnevnik.hr

Kava(Foto:Unsplash)

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK