Savršeni ručak zimskim danima...

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019
Savršeni ručak,jednostavno jelo koje je moguće napraviti za vrlo kratko vrijeme.
Sastojci za četiri osobe:
2 žlice senfa
100 ml soka od grejpa
100 ml soka od naranče
2 žlice meda
sol
papar
500 g pilećeg filea
2 žlice maslinova ulja
250 g zelene salate
350 g cherry rajčica
2 žlice orahova ulja
2 žlice balzamičnog octa
Priprema:
Pomiješajte senf, sokove, med, sol i papar i stavite piletinu u marinadu. Bosiljak operite, osušite i nasitno nasjeckajte. Izvadite meso i marinade te ga stavite na vruće ulje. Pržite oko četiri minute sa svake strane. Operite salatu i natrgajte ju na manje komade. Rajčice prepolovite. Povrće prelijte umakom od octa, orahova ulja, morske soli i papra. Meso ostavite da odstoji nekoliko minuta pa ga narežite na ploške i poslužite uz salatu.
2020@Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator
I:Maslinar/Direkt INFO
foto:Maslinar.hr (arhiva)