Atlas Rabac - putnička agencija

Krađa podataka isto je kao i krađa auta...

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2020

 

 

 

 

Krađa podataka isto je kao i krađa auta'
Tvrtke kalkuliraju s investicijama u IT sigurnost, a bez nje ne mogu.

Prijetnje kibernetičkoj sigurnosti prouzročile su prošle godine više od 500 milijardi eura štete na svjetskoj razini i to je glavna tema konferencije o kibernetičkoj sigurnosti koja se od 23. do 27. lipnja održava u izraelskom Tel Avivu.

Među 8000 sudionika iz 80 zemalja su i hrvatske tvrtke, članice Grupacije za informacijsku sigurnost Hrvatske gospodarske komore (HGK).

"U Hrvatskoj je stanje kibernetičke sigurnosti vrlo loše. Još uvijek nije razvijena svijest da je krađa podataka jednako vrijedna kao i, primjerice, krađa auta. Na stranu banke i ostale institucije koje su vrlo regulirane, no ostale tvrtke dosta kalkuliraju oko investicija u kibernetičku sigurnost, a bez nje ne mogu ni biti na tržištu", kaže Goran Ježić, direktor Business Computer Systemsa, tvrtke koja svoja rješenja u području računalstva u oblaku izvozi u Švicarsku i SAD.

Za razliku od domaće prakse, u svijetu se informacijska sigurnost doživljava iznimno ozbiljno buduću da su danas informacije ključni poslovni resurs, kaže Biljana Cerin, direktorica Ostendo Consultinga i predsjednica HGK-ove Grupacije, koja na konferenciji sudjeluje na okruglom stolu na temu identifikacije rizika u kritičnim nacionalnim infrastrukturama.

Cerin smatra da je nužno odrediti ključnu osobu u državi za upravljanje informacijskom sigurnošću bez čega se ne može govoriti o upravljanju tim vidom sigurnosti u zemlji, a ogledni primjer dobre prakse drži Izrael. Konferencija u Tel Avivu uključuje više od 50 okruglih stolova, panela, radionica, foruma i natjecanja.2020@Copiright . All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

 

I:Poslovni/Direkt INFO

foto:Pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK