Vrhunska tjestenina bolognese iz pećnice

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2020
Vrhunska tjestenina bolognese iz pećnice
Zapečenu tjesteninu bolognese iz pećnice poslužite u šarmantnim posudama i uživajte u toplom jelu prožetim slatkim vrhnjem.
U vatrostalnu posudu uspite nekuhanu tjesteninu. Na zagrijano ulju stavite mljeveno meso i popecite. Zalijte s 800 ml hladne vode i umiješajte sadržaj vrećice Fanta i slatko vrhnje. Pustite da zavri
Uz miješanje i zatim umiješajte mascarpone sir da se otopi. Prelijte preko tjestenine i po njoj posložite rajčicu narezanu na ploške. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 30 minuta.
Sastojci (za 3 osobe)
250 g Tjestenine Penne Zlato polje, 2 žlice maslinova ulja, 250 g mljevenog mesa (junetina), 1 Fant zapečena tjestenina bolognese, 100 ml slatkog vrhnja, 2 žlice mascarpone sira, 1-2 rajčice, 100 g mozzarelle
POSLUŽIVANJE: Toplu tjesteninu poslužite posutu listićima bosiljka.
SAVJET: Umjesto mljevene junetine, juneće meso možete sitno narezati za još bolji doživljaj.
Recept je preuzet s www.coolinarka.com
Više recepata potražite OVDJE
2020@Copiright. All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator
I:Poslovni/Direkt INFO
Promo/foto