Atlas Rabac - putnička agencija

Dali vam prodaju spor ili brz internet?

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2020

 
 
 
 

Ono što prvo možete da uradite je da brzinu vašeg interneta testirate na stranici www.speedtest.net. Na ovoj stranici možete precizno izmjeriti stvarnu internet konekciju i to posebno download, a posebno upload

Rezultati će varirati, tako da ćete morati test da ponovite u više navrata, ili u različitim djelovima kuće ili stana. Brzina koju će pokazati mjerač će vjerovatno biti manja od one koju vam je prezentovao vaš operater kada vam je prodao internet paket.

Ukoliko vam je velika razlika između onog što vam pokazuje mjerač speedtesta i onog što su naveli kada ste odabirali paket za kućni internet, pozovite vašeg providera da otkloni smetnje.

Međutim, prije toga, uvjerite se da slučajno nije problem u uređaju. Na primjer, ukoliko imate laptop i desktop računalo, brzinu provjerite na oba uređaja.

Da poboljšate signal, a time i kvalitet veze, možete i ukoliko nađete bolji položaj za vaš router, jer ga možda jednostavno držite na pogrešnom mjestu u stanu. Izbjegavajte da ga držite na podu, u “zatvorenim zona” stana, ili u blizini objekata koji mogu da ometaju signal, poput betonskih zidova, velikih metalnih predmeta, mikrovalne rerne i bežičnih telefona, piše kiplinger.com.

Računajte i da vašu vezu mogu ometati Wi-Fi mreže iz okoline. To možete provjeriti uz pomoć aplikacije WiFi Analyzer koja se nudi preko Google Play.
2020@Copiright. All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator


I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK