Atlas Rabac - putnička agencija

Manite se pretjeranog vježbanja, kornjača ne radi ništa i živi 450 godina

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2020

 
 
 
 

Pulo Ubiratan, doktor iz brazilskog grada Puerto Alegre, nakon jedne izjave za lokalnu televizijsku stanicu, postao je svjetski poznata osoba. Naime, u intervjuu doktor je opovrgnuo sve prethodno nepokolebljive postulate zdravog načina života.
Naime,on veruje da često sve što se kaže da blagotvorno djeluje na tjelo, u stvari ne donosi nam ništa dobro, naprotiv - samo nam šteti. Usput, siguran je, da vegetarijanstvo nanosi samo štetu čojveku, a pretjerane vježbe za kardiovaskularni sistem uopće ne produžavaju život, već ga naprotiv, skraćuju.
Nadalje,Brazilski doktor je još izjavio: "Svako srce ima određen broj mišićnih kontrakcija. Ne trošite ih na vježbe. Životni period će vam isteći, bez obzira na to kako koristite srce. To je isto kako kada kažete da možete da produžite životni vijek vašem automobilu ako ga vozite većom brzinom."Napr;mačke su nam genetski jako slične,te uvijek štede energiju.Koriste je samo za igru i lov.

Paulova filozofija je jednostavna - ako vas ništa ne boli, ne radite ništa. Jedite prženo, pijte pivo ili vino, redovno vodite ljubav, jedite meso i što je najvažnije - ne opterećujte tjelo nikakvom fizičkom aktivnošću. "Da je šetnja korisna, poštari bi bili besmrtni.

Kitovi cijeli život plivaju, jedu ribu i piju vodu, a uprkos tome su debeli. Zečevi trče i skaču non-stop, a žive najviše 15 godina. Kornjača ne trči i ne radi ništa pa živi 450 godina!" Zato manite se vježbanja. "Da li je čokolada loša?" "Šta je čokolada? Čokolada je kakao. Još jedan predstavnik biljne hrane.

To je hrana za sreću. Život uopće ne treba da bude takav, da vam je cilj da budete lijep leš. Životni put treba da započnete sa kriglom piva u jednoj ruci, sendvičem u drugoj, vičući: Ura! Hvala! Vredelo je! Sjajan život! Naravno, uz dobre viceve!

 

I: www.infpult.info/Diret Info

/Preveden tekst/Direkt INFO

foto:facebook

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK