Atlas Rabac - putnička agencija

Kako bi posjetili Lovište, potrebno je proći čitavim poluotokom

DIREKT INFORMATOR/NAUTICA/2020

 

 

 Kako bi posjetili Lovište, potrebno je proći čitavim poluotokom, što svakako nije loša stvar, a ljepota i mir koji će Vas dočekati na tom „vrhu“ Pelješca natjerat će Vas da poželite ostati zauvijek.

Poluotok Pelješac proteže se uz Jadransko more od kopna južne Dalmacije u blizini Dubrovnika do otoka Korčule i Hvara. Selo Lovište se nalazi na zapadnom kraju ovog poluotoka. Lovište je smješteno u dobro zaštićenoj uvali.

Lokalna tradicija stanovništva uključuju ribarstvo, poljoprivredu (kao što su vino, smokve, masline, rogač) i turizam. Ova regija je poznata po netaknutoj mediteranskoj prirodi, svojim idiličnim šljunčanim plažama i regionalnim atrakcijama. Pećina Nakovana, okolna sela i rijetki arheološki nalazi, ali i crkva Srca Marijine sagrađena 1885. godine. Ova sakralna građevina nalazi se u centru i dobra je polazna točka. za kratku šetnju oko sela, uz bujne vegetacije i kroz agrume, masline, čempresi i dlanove.

U središtu ćete naći Balote (vrsta boćanje), košarku i nogomet. Na plaži se nalaze igrališta za odbojku na pijesku, vaterpolo igralište i mogućnosti za jedrenje i surfanje. Ako posjetite Lovište, morate probati domaće vino i rakiju u nekoj od lokalnih konoba. Plodove mora možete kupiti od lokalnih ribara.

 
Najomiljenija među nautičarima, roniocima i plivačima je uvala Česminova koja leži sjeverno od Lovišta. Ona se nalazi 2,5 km sjeverozapadno od mjesta, a do nje se može doći pješice jer je cestovni pristup plaži ograničen. Mnogi posjetitelji također ovdje uživaju u jedrenju, jer Cesminov zaljev ima izvrsna mjesta za sidrenje. Plaža se sastoji od šljunka i kamenja, a zemlja prema rubovima raštrkana prema ravnim stijenama. Kristalno čista more tirkizne boje je tako idealna je za ronjenje. Isto tako, plitka obala idealna je za malu djecu i neplivače. 
 
 
 
Izvor:Best of Croatia/Direkt INFO

foto:

2020@Copiright  All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK