Atlas Rabac - putnička agencija

Pitanje hostinga i domene

Direkt Informator/PRESS/2020

 

 

 

Registracija domene, web hosting

Istom analogijom možemo usporediti web hosting s TV kućom. Kada odabirete na čijim će serverima biti smještena vaša web stranica bilo bi isto kao da odabirete koja će TV kuća izdati vaš film. Web hosting prostor u ovoj usporedbi bio bi TV studio iste TV kuće koji ćete koristiti za snimanje filma.

Ukoliko bi išli malo detaljnije, nije nužno da domenu registrirate kod iste web hosting tvrtke čiji ćete web hosting koristiti. Pa tako domenu možete registrirati kod nekog drugog registrara.

 Pitanje hostinga i domene

Već predviđate, web stranica bi u našoj usporedbi bila sam film. Kao što za izradu filma trebamo razne stručnjake isto je i kod izrade web stranice. Projekt manager, web dizajner, programer, bili bi isto što i režiser, scenarist ili na kraju  montažer.

Web hosting paket osim samog web prostora nudi razne alate i tehnologije za funkcioniranje vaših web stranica, isto kao što i TV studio nudi alate za izradu i prikaz vašeg filma. Pa tako u web hosting paketu imate razne web tehnologije (PHP, ASP, ASP.net, mail servis, SQL servise, alate za jednostavnu izradu stranica i drugo. Ovo možemo usporediti sa scenografijom, kamerama, osvjetljenjem.

Nadamo se da samo vam uspijeli dočarati osnovnu razliku između pojmova iz svijeta web stranica. Ovdje bismo naravno mogli ići u detaljnija opisivanja, no cilj članka je da bude što jednostavniji za početnike.

 Za kraj bih napomenuli da smo tvrtka nudi sve što je potrebno za vaš web projekt. 

 

 
 2020 DIREKT INFORMATOR - All Rights Reserved. Created by ProBiz

 

foto/facebook

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK