Atlas Rabac - putnička agencija

Priča o Oštariji na Ročkom polju započela je još davne 1909.godine

Informativni portal DIREKT INFORMATOR

 


Restoran Nela na Ročkom Polju je kultno mjesto kojeg pamte mnoge generacije i mjesto koje je obilježilo istarsko vino, pršut i sir, dobra domaća atmosfera

 

Priča o oštariji na Ročkom polju započela je još davne 1909.godine, kada je izgrađen prvi objekt koji se nadograđivao i proširivao kroz godine i poprimio današnji izgled. Počeci samog poslovanja bili su orijentirani na trgovačku djelatnost, otkup stoke, a usput je proradila i „oštarija“ i to 1919.godine. Trgovina i „Oštarija“ polako su postale centar zbivanja u okolici i djelatnosti su se proširivale kako su godine odmicale. Obitelj Pavletić, u čijem je vlasništvu bila „Oštarija“, je tako 1922. proširila djelatnost na otkup mlijeka i ostalih poljoprivrednih proizvoda.
Dolazak i prolazak drugog svjetskog rata kroz naše krajeve ostavio je traga.Tako 1946. godine gase se sve dijelatnosti osim „oštarije“ koja se održala do današnjeg dana, doduše pod različitim oblicima ugostiljekih objekata, od krčme, gostione, buffeta pa do restorana.

Najznačajnija ličnost „oštarije“ je zasigurno Nela Žulić rođ. Pavletić (1924.-2011), koja je svoj život posvetila upravo opstanku i razvoju „oštarije“. Svojim je predanim radom i osebujnim karakterom omogućila da se i danas „štorije o Neli“ i dalje prenose i da se brendu koji je ona stvorila unese nove nadahnuće i nastavi gotovo stoljetna tradicija u malo modernijem okruženju.

Uvijek dobar pršut, sir i posebna malvazija bili su, osim Nele, ono što je „Oštariju“ izdvajalo od ostalih.
Želja nam je tu tradiciju nastaviti i oplemeniti, te naravno, nikoga razočarati..

 

 

Informativni portal DIREKT INFORMATOR

 

2020@Copyright   All right reserved. - Created by ProBiz / Direkt informator

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK