Atlas Rabac - putnička agencija

Pizza iz snova...

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2020

 

 

Napravite pravokutnik od tijesta i krajeve lagano razvučete, preklopite preko, poput paketića. Nabori su važni kako bi se tijesto ispravno i postepeno dizalo.

 

Dizanje u hladnjaku
Nije pogreška ako ostavite da se tijesto diže u hladnjaku, ali imajte na umu da je idealno vrijeme dizanja oko 12 sati. Budući da ne želite čekati ovoliko dugo, najbolje da tijesto stavite u nauljenu posudu, pokrijete čistom krpom i stavite u ugašenu pećnicu.

Dodavanje soli
Sol i kvasac nemojte stavljati zajedno u isto vrijeme, a sol dodajte tek na kraju u tijesto, u posljednjoj fazi pripreme.


Šećer nije potreban
Ogromna pogreška. Šećer je neophodan kako bi se tijesto lakše diglo. Dodajte šećer zajedno s kvascem, a možete ga zamijeniti s medom.

Valjak za tijesto ili ruke?
Možete ju ručno razvući, ali je pitanje koliko ćete uspješno to izvesti bez da vam tijesto popuca. Za hrskavu i tanku pizzu, poželjno je koristiti valjak za tijesto.

Umak od rajčice
Domaći, najbolji, i nikako ne pretjerivati. Talijani vole da sredinu lagano namažete žlicom, a rubove ne zacrvenite previše.

Konačno, pećnica
Pečenje pizze je najzahtjevniji dio nakon dizanja tijesta. Najpoželjnija je krušna peć, ali budući da je većina osuđena na pećnice, Talijani preporučuju sljedeće:

Tijesto stavite na 250 stupnjeva na najdonji kat pećnice desetak minuta, a tek pred kraj stavite na sredinu i ostavite po želji.

Svi okusi
Preljev prvi stavljamo, a sve dodatke pizzi, tvrde susjedi, dodajemo na pola pečenja (kada pizzu selimo na srednji kat), osim mozzarelle i povrća koje stavljamo posljednje.

 

 

2020@Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

Gastro.hr/Direkt INFO

foto/pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK