Atlas Rabac - putnička agencija

EKOLOŠKI DETERĐENTI ne sadrže alergene ni štetne kemikalije, biorazgradivi su i čuvaju okoliš.

  Created by ProBiz / Direkt informator/I:24/sata 
 EKOLOŠKI DETERĐENTI ne sadrže alergene ni štetne kemikalije, biorazgradivi su i čuvaju okoliš.
 
 
Osim što moraju biti bez alergena i biorazgradivi, moraju u što manjoj mjeri štetiti okolišu. Baš takve deterdžente proizvodi i pulska tvrtka Ecology. Dermatologinja i toksikolog objašnjavaju na što paziti 

Ne sadrže alergene ni štetne kemikalije, biorazgradivi su i čuvaju okoliš. Proizvode se u inozemstvu, ali i u Hrvatskoj. Pritom, odlično peru rublje ostavljajući za sobom samo svježinu čistoće

Tako nam svoje artikle opisuje Željko Belec (61), direktor tvrtke Ecology 108 koja je prva u Hrvatskoj počela proizvoditi ekološke deterdžente za strojno pranje rublja, a poslije su ponudu proširili i na tekuće deterdžente, omekšivače, sredstva za čišćenje te niz drugih ekoloških proizvoda za kućanstvo.

- Kolega i ja smo o proizvodnji ekoloških deterdženata razgovarali još 2004. godine. On se kao kemičar bavio proizvodnjom ekološke kozmetike i prašaka za rublje u vlastitoj tvrtki u inozemstvu te se vratio u Hrvatsku. Početkom 2014. smo pokrenuli prva ispitivanja u stranim laboratorijima usavršavajući njegovu formulu i konačno smo prvi deterdžent za tržište proizveli 2015. godine. Dobili smo certifikat EU Eco label kojim Europska unija označava ekološke proizvode – pojašnjava nam on dodajući kako je njihov prašak za rublje dobio najviše moguće ocjene, odnosno osam bodova.

- Za licencu su dovoljna tri boda, no naš proizvod je zaista zadovoljio sve stroge kriterije, i više od toga – smije se. Sredstvo za pranje rublja s ekološkom oznakom ne znači da proizvod ne sadrži nikakve kemikalije.

Sastojci moraju biti razgradivi, bez alergena i s najmanje mogućim otiskom u okolišu. Dodatno, sve sastavnice deterdženata koje predstavljaju alergene i štetne su za okoliš, u našem slučaju su organskog podrijetla, a to potvrđuje EU Ecolabel certifikat koji, svojim kriterijima,  regulira i određuje primjenu takvih komponenti – kazao je Belec.

Tvrdi i kako mnogi standardni deterdženti sadrže optičke izbjeljivače čiji je zadatak prikriti mrlju na odjeći.

- To znači da oni nisu uklonili mrlju, nego ona zbog loma svjetlosti više nije okom vidljiva iako je i dalje prisutna. Takvi su izbjeljivači iznimno štetni za zdravlje i okoliš. Mi koristimo izbjeljivač na bazi aktivnog kisika koji je potpuno razgradiv u prirodi i ne stvara alergijske reakcije kod korisnika. Dodatno, štetna sastavnica deterdženata je i parfem koji može biti snažan alergen. Mi svoj parfem koristimo u jako maloj koncentraciji, kupujemo ga od samo jednog proizvođača u Europi, a zadovoljava stroge kriterije kod evaluacije proizvoda za dodjelu EU Ecolabel certifikata - tvrdi on ne želeći otkriti detalje oko tehničkog dijela poslovanja.

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK