Savršen ručak: Pripremite najbolji rižoto s teletinom

DIREKT INFORMATOR/ Gastro /2019
Savršen ručak: Pripremite najbolji rižoto s teletinom
Rižoto će biti idealan ako meso ne bude prežilavo te bude sitno nasjeckano.
Sastojci
40 dag teletine
25 dag riže
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
10 dag šampinjona
2 rajčice
5 dag naribanog sira parmezana
1 grančica peršinovog lista
maslac
ulje i sol
Priprema
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oprano i na komadiće narezana meso pa uz dolijevanje tople vode pirjajte da meso potpuno omekša.
Tada dodajte oguljene i na kockice narezane rajčice i nasjeckani češnjak i zajedno pirjajte oko 5 minuta. Posebno na maslacu popržite očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, dodajte ih pirjanom mesu, posolite i pospite vegetom. Rižu posebno skuhajte u dosta posoljene kipuće vode, ali ne do kraja, zatim je ocijedite i dodajte mesu.
Ako je potrebno zalijte toplom vodom da bi rižoto ostao dovoljno sočan. Sve zajedno još malo pirjajte da se riža dokraja ispirja pa pospite nasjeckanim peršinovim listom. Zgotovljeni rižoto istresite u zdjelu i pospite naribanim parmezanom. Poslužite uz zelenu salatu.
2019@Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator
I:Zagreb.info/Direkt INFO
Pixabay