Atlas Rabac - putnička agencija

Pitanje koje vrlo često stvara konfuziju korisnicima koji su novi u svijetu Internet biznisa

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2020

 

 

 

Pitanje koje vrlo često stvara konfuziju

Vjerojatno najbolji način da opišemo razliku između ovih pojmova je korištenje usporedbi s pojmovima iz offline svijeta. Ako ste tehnički ekspert vjerojatno ćete preskočiti ovaj članak. Cilj nam je da manje iskusni korisnici shvate što to  kupuju i što, zapravo?

Pojam domene bismo mogli zamisliti kao neki naziv ili ime. Pa tako recimo kao što neki auto, film, knjiga, TV show ili bilo što drugo mora imati svoje ime, tako mora i vaša web stranica. Naziv web stranice (domena) nije i sama web stranica. Kada odaberete i registrirate naziv domene vi time niste izradili i web stranicu. Uzmimo za usporedbu film. Odlučili ste snimiti film, odabrali ste ime i to ste ime registrirali kako nitko ne bi snimio film istog naziva. Film još nije snimljen, ali ste odlučili kako će se film zvati. Isto je i s web stranicom, nije nužno da registracijom domene odmah imate i izrađenu web stranicu, jednostavno želite registrirati njezin naziv kako netko ne bi isti naziv upotrijebio za svoj web projekt.

Registracija domene, web hosting

Istom analogijom možemo usporediti web hosting s TV kućom. Kada odabirete na čijim će serverima biti smještena vaša web stranica bilo bi isto kao da odabirete koja će TV kuća izdati vaš film. Web hosting prostor u ovoj usporedbi bio bi TV studio iste TV kuće koji ćete koristiti za snimanje filma.

Ukoliko bi išli malo detaljnije, nije nužno da domenu registrirate kod iste web hosting tvrtke čiji ćete web hosting koristiti. Pa tako domenu možete registrirati kod nekog drugog registrara.

 Pitanje hostinga i domene

Već predviđate, web stranica bi u našoj usporedbi bila sam film. Kao što za izradu filma trebamo razne stručnjake isto je i kod izrade web stranice. Projekt manager, web dizajner, programer, bili bi isto što i režiser, scenarist ili na kraju  montažer.

Web hosting paket osim samog web prostora nudi razne alate i tehnologije za funkcioniranje vaših web stranica, isto kao što i TV studio nudi alate za izradu i prikaz vašeg filma. Pa tako u web hosting paketu imate razne web tehnologije (PHP, ASP, ASP.net, mail servis, SQL servise, alate za jednostavnu izradu stranica i drugo. Ovo možemo usporediti sa scenografijom, kamerama, osvjetljenjem.

Nadamo se da samo vam uspijeli dočarati osnovnu razliku između pojmova iz svijeta web stranica. Ovdje bismo naravno mogli ići u detaljnija opisivanja, no cilj članka je da bude što jednostavniji za početnike.

 Za kraj bih napomenuli da Euro Bonus tvrtka nudi sve što je potrebno za vaš web projekt. 

 

 
 

 All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK