Napravi domaći burek

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2020
Malo tko želi, u proljetnim danima, previše vremena provoditi u kuhinji...
Zbog toga, donosimo recept za domaći burek s porilukom i tikvicama a rezultat će biti odličan! Tikvice i poriluk će burek učiniti boljom i zdravijom varjantom.
Sastojci:
paket gotovih vučenih kora za pitu, 500 g
50 ml maslinova ulja
100 ml mlake vode
sol po ukusu
350 g puretine
2 manje glavice poriluka
1 tikvica/prije prohuna
2 žlice ulja za pirjanje mesa
začini (po ukusu)
sol
papar
Priprema:
Poriluk narežite i propirjajte na ulju s malo soli, kada postane staklast, ubacite prohuhane oguljene tikvice,te još malo pirjate.Nakon toga stavite pureće meso.
Papar i začine naknadno ubacite, te miješajte dok se meso ne usitni i ne prodinsta. Ovakav nadjev odložite dok se ne pripreme kore.
Od vaše količine kora odvojite 4 cijeline. Okrugli lim za pečenje nauljite i obložite korama. U jednu posudu stavite vodu, ulje, sol i promiješajte.
Tom mješavinom natopite kore na dnu lima za pečenje te dodajte malo mesa, a onda preko njega iscjepkane kore. Poprskajte ih uljem i vodom te dodajte pureće meso.
Burek, pecite na /190 stupnjeva sve dok ne poprimi žuto zlatnu boju.
2019@Copiright .All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator
Direkt INFO
foto/facebook