Atlas Rabac - putnička agencija

Prijeti li tržištu nekretnina najgora godina od kolapsa 2008. godine?

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2020

 

 

James Stack, financijski analitičar i osoba koja je predvidjela i posljednju veliku krizu na tržištu, uočio je neke zabrinjavajuće znakove. Smatra da tržištu nekretnina prijeti rizik da doživi najgoru godinu od 2008.
Stack je u telefonskom intervjuu za Bloomberg rekao kako očekuje da će prodaja nekretnina nastaviti usporavati u sljedećih 12 i više mjeseci.

"Postoji i značajan rizik za cijene nekretnina ako dođe do recesije", naveo je Stack koji je još prije godinu dana upozoravao da će rast kamatnih stopa utjecati na to da će građanima nekretnine biti manje dostupne. Godinu dana kasnije imamo podatak da je u studenome kupnja nekretnina u SAD-u pala za 7,7 posto, te da je povjerenje potrošača u prosincu zabilježilo pad.

Stack kaže da je prerano tvrditi čeka li nas još jedan nekretninski balon. To će ovisiti o općoj situaciji u gospodarstvu. "Nažalost, balon možemo sa punom sigurnošću prepoznati tek kada nam se on dogodi", pojasnio je. Naglasio je da trenutna snaga ekonomije pridonosi snazi tržišta nekretnina, ali i upozorio da je šteta već učinjena.

"Čak i ako kamatne stope na hipotekarne kredite ostanu iste ili čak malo i padnu u ovoj godini, nije vjerojatno da će se dogoditi preokret", pojasnio je Stack.

"Kupci su na oprezu i shvaćaju da je ključno pitanje mogu li si priuštiti određenu nekretninu. Mogu li si priuštiti kupnju kuće?", zaključuje Stack za Bloomberg.

 2019@Copiright  All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

Direkt Info

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK