Atlas Rabac - putnička agencija

Facebook može po vašem profilu prepoznati cijelu vašu obitelj


DIREKT INFORMATOR/PRESS/2020

 

 

Za novu tehnologiju već su zatražili i patent, a planiraju je koristiti kako bi svim članovima kućanstva prikazivali bolje ciljane reklame

 

Nekada zaposlenik Facebooka, a danas suosnivač servisa Cloudera, podatkovni znanstvenik Jeff Hammerbacher, prije nekoliko je godina izjavio: "Najveći umovi naše generacije smišljaju kako navesti ljude da klikaju na reklame." I očito je znao što govori, jer nam to Facebook i njemu slični svakodnevno pokazuju.


Najnovija patentna prijava koju je Facebook predao opisuje tehnologiju kojom se, korištenjem sustava dubokog učenja i analize fotografija, može zaključiti s kime živi određeni korisnik društvene mreže. Cilj cijelog sustava jest utvrditi skupine ljudi koje žive u jednom kućanstvu i razaznati kako su međusobno povezani. Za to se koriste podaci iz fotografija, statusa, opisa slika, hashtagova, tražilica i općenito svih dostupnih izvora kojima Facebook može pristupiti.

A čemu sve to? Baš kako je to vidio Hammerbacher, da bi se ukućane bolje identificiralo i kako bi im se plasirale za njih što relevantnije reklame. Iz Facebooka kažu kako patent ne govori ništa o njihovim planovima i da ova tehnologija može, ali i ne mora, nekad u budućnosti biti dijelom njihovog servisa za plasiranje oglasa.

 2019@Copiright All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

 

I:BUG/Direkt Informator

foto/facebook

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK