Atlas Rabac - putnička agencija

Kako se obraniti od internetskog TROLA u moderno doba

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2020

 

 

 

Trlovim mogu smanjiti posjećenost nekog bloga, web-stranice ili grupe jer će proširiti lažne informacije i optužbe na koje se mete neće moći obraniti ili se neće moći efektno obraniti.
Trol može smanjiti ili gotovo potpuno prekinuti diskusiju u grupi ili na forumu, dajući netočne informacije ili šireći lažne navode smanjujući osjećaj povjerenja među sudionicima grupe ili čitateljima foruma.
Trolovi će jako često diskreditirati svoje mete lošim savjetima, inzistiranju na prihvaćanju njihovih ideja i laži i što je najvažnije pokušat će stvoriti što više podjele i sukoba kako bi se dodatno naslađivali.
Trolovi neće paziti na logiku, istinu i demanti, trolu nije u interesu da se stišaju strasti unutar komunikacije ili da se obrati pažnja na temu. Mnogi trolovi će pokušati dobiti najveću pozornost s bombastičnim informacijama ili temama koje će u tom trenutku biti nemoguće provjeriti.

Na Yahoo! Answers jedan je trol postavio pitanje zbog čega se Yahoo gasi, na što je automatski dobio lavinu emocionalnih reakcija čitatelja.

Štoviše pojedinci ili grupe koji su puno puta bili napadnuti i povrijeđeni od strane trolova mogu postati preosjetljivi, naročito ako su trolovi posijali klicu zla i laganja da istinu malo tko više može dokučiti. Nakon toga, žrtve mogu vidjeti prijetnju od trolova čak i u najnaivnijim pitanjima novopridošlica.

Trolovi se pojavljuju čak i u visokoj politici, 2006. Tad Furtado, član izbornog tima kongresmena SAD-a Charlesa Bassa se pojavljivao kao zabrinuti član Bassovog političkog suparnika demokrata Paula Hodesa, bombardirajući njegov izborni politički forum s lažnim i navodljivim pitanjima i brigama o Hodesovim navodnim problemima s trošenjem novca i vremena, takve se osobe nazivaju zabrinuti trolovi.

New York Times, The Hill i Daily Kos su izdali tekstove pod nazivom: Do vraga, ignorirajte zabrinute trolove. Naslov toliko toga govori u tako malo riječi da više ništa nije potrebno dodati na ovu temu.

Susan Herring se trolovima pozabavila u istraživanju objavljenom pod imenom: Potraga za online sigurnošću – Kontrola trolova na forumima posvećenima ženskim pitanjima.

U tom istraživanju Herring je napisala sljedeće:

Maltretiranja je najviše tamo gdje nema cenzure, gdje se pokušava održati sloboda govora i gdje se prave društveni eksperimenti (npr: volontiranje, sos forumi, blogovi s otvorenim uredništvom i postanjem i grupe s otvorenim članstvom). Sloboda govora često vodi ka toleriranju akcija trolova, što dodatno otežava članovima da ostanu otvoreni za izmjenjivanje informacija i široku diskusiju naročito o osjetljivim pitanjima kao što je; rasa, spolnost, itd.

U pokušaju da se reduciraju napadi trolova, mnoge web stranice izbjegavaju otvoreno komentiranje svojih uradaka ili koriste zaštitu, uvjetujući registraciju korisnika i pred-pregled komentara.

Primjera trolova je jako puno, najgori su oni koji se naslađuju tuđom mukom ili tragedijama, takvih slučajeva možete naći koliko želite. Velika Britanija je 2003. donijela zakon protiv trolova nakon omalovažavanja vrijeđanja i pogrdnog prozivanja djevojaka koje su tragično poginule u automobilskoj nesreći. Trolovi su tako obiteljske tragedije pretvorili u trolovsko orgijanje na profilu društvenih mreža preminulih djevojaka. No srećom ruka zakona ih je brzo uhvatila, osudila, zatvorila i zabranila korištenje društvenih mreža na pet godina.

Aplikacije internetske imenice trol su dosta subjektivne, neki korisnici interneta smatraju da su trolovi svi oni koji ne doprinose općoj diskusiji, no drugi smatraju da su trolovi oni koji otvoreno napadaju i vrijeđaju. Istina je da su se trolovi puno bolje prilagodili virtualnom svijetu nego li mi to možemo shvatiti, većina korisnika interneta ni ne zna da trolovi postoje i da oni ne predstavljaju internetsku kulturu već anomalije.

 

Najvažnije je od svega ostati sabran i hladan na trolove navode i postove, ignoriranje jako boli trolove. Ako vidite da vas je trol počeo vrijeđati, omalovažavati, maltretirati, prozivati i psovati, jednostavno ga isključite s foruma, iz grupe ili ga blokirajte ako se nalazite na nekoj društvenoj mreži. Ne obazirite se što trolovi pišu, njihova namjera je da vas uhvate u svoju shemu i da dobiju emocionalnu reakciju od vas. Najčešće su trolovi tipični emocionalni vampiri, koji se hrane našim negativnim emocijama, ako im uskratimo takve emocije pokazat će svoje pravo lice i na takav način će vam biti jako lako završiti jednom za svagda s njima.

Ne dozvolite da vas grize savjest ako nekog nasrtljivog i zlobnog trola blokirate ili izbacite iz grupe, foruma ili vašeg osobnog profila na društvenoj mreži, zapamtite niste samo učinili dobro sebi već svima onima koji bi čitali trolove postove.

foto/facebook

 2019@Copiright . All right reserved. Created by ProBiz / Direkt Informator

Izvor:Matrx/Direkt INfo

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK