Atlas Rabac - putnička agencija

Stjepan Srhoj postao član recenzentskog odbora renomiranog znanstvenog časopisa

 
Stjepan Srhoj postao član recenzentskog odbora renomiranog znanstvenog časopisa

Dubrovčanin dr. Stjepan Srhoj s Odjela s ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku postao je član recenzentskog odbora uredništva znanstvenog časopisa Small Business Economics. Riječ je o časopisu u prvom kvartilu (Q1) Web of Science baze časopisa u području ekonomije. Općenito Web of Science je baza u kojoj se nalazi gotovo milijardu zapisa citiranih referenci, a uključuje članke, zbornike s konferencija, izvještaje, patente i drugo. Oznaka Q1 znači da je ovaj časopis među 25 posto najcitiranijih časopisa u ekonomiji. Velika je to čast za našeg Stjepana, ali i za Sveučilište u Dubrovniku, pogotovo jer je od 130 recenzenata Stjepan jedini znanstvenik iz Hrvatske, ali i iz ovog dijela Europe.

Stjepana Srhoja uredništvo ovog znanstvenog časopisa, koji se bavi ekonomijom s fokusom na poduzetništvu, pozvalo je u recenzentski odbor, nakon što je u ovom časopisu objavio tri znanstvena članka.

Riječ je o znanstvenim člancima: Bidding against the odds? The impact evaluation of grants for young micro and small firms during the recession (Vrjednovanje utjecaja javnih potpora za poduzeća u Republici Hrvatskoj) autori: Stjepan Srhoj, Bruno Škrinjarić i Sonja Radas; Catching Gazelles with a Lasso: Big data techniques for the prediction of high-growth firms (Korištenje strojnog učenja u predviđanju brzorastućih poduzeća) autori: Alex Coad i Stjepan Srhoj; te Public SME grants and firm performance in European Union: A systematic review of empirical evidence (Sustavni pregled vrednovanja utjecaja javnih potpora za poduzeća u Europskoj Uniji) autori: Ondřej Dvouletý, Stjepan Srhoj i Smaranda Pantea.

Napomenimo samo kako Stjepan za rad u ovom časopisu ne prima nikakvu naknadu, ali je članstvo u časopisu stvar prestiža te mogućnost sudjelovanja u procesu pomicanja svjetskih znanstvenih granica za područje ekonomije i poduzetništva.

“Velika je čast biti dio časopisa Small Business Economics, radi se o mom omiljenom časopisu, koji ima čimbenik odjeka 3.555, što je veliki čimbenik odjeka za područje ekonomije. Uključivanje u recenzentski odbor zapravo je u skladu s našim internim ciljem na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, a to je znanstvenim radom pomicati znanstvene granice u Republici Hrvatskoj. Uz nedavno objavljen znanstveni članak u časopisu European Economic Review u koautorstvu s profesorima Stojčićem i Coadom, uključivanje u recenzentski odbor časopisa Small Business Economics međunarodna je potvrda kvalitete znanstvenih istraživanja koje provodimo na Sveučilištu u Dubrovniku”, kazao nam je Stjepan Srhoj.

 

i:dubrovniknet.hr

FOTO/ARHIVA

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK