Atlas Rabac - putnička agencija

Trebate brzo napuniti telefon, saznajte kako ćete to uraditi

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019
 
 
 
 
 
Svi smo se bar jednom, ili više puta, našli u situaciji da treba negdje da krenemo, a onda shvatili da smo zaboravili da napunimo telefon. Ovih nekoliko ideja i prijedloga mogu vam pomoći da izvučete maksimum iz kratkog vremena koje vam je na raspolaganju za punjenje.
 

Koristite originalne adaptere i kablove

Vaš pametni telefon će se brže napuniti ako koristite adapter i kablel koji su došli u paketu sa njim. To je često najbolje i najsigurnije rješenje.

Ako kupujete novi punjač, obratite pažnju na ampere. Na vašem punjaču vjerovatno piše nešto slično ovome: 5.0V->1A. Jedan amper struje biće dovoljan većini smartfona.

Ako punjač ima više ampera, brže ćete moći da napunite telefon. Ako ima manje, punjenje bi trebalo da bude sporije. Imajte na umu da je ovo samo okvirno pravilo.

Ne dirajte telefon dok se puni

Isključen telefon brže će se puniti nego uključen, kome je potrebna struja da bi pronašao Wi-Fi, uključio ekran ili locirao GPS. Ako je isključen, baterija nema drugog posla nego da se puni.

Aktivirajte način rada u avionu

Podesite telefon na zrakoplovni način rada i nemojte da ga koristite dok se ne napuni. Ekran je, po pravilu, među najvećim potrošačima baterije.

Uključite štedljivi režim rada

Uključite štedljivi režim rada dok punite telefon. Ovaj trik nije podjednako efikasan kao potpuno isključivanje ili avionski način rada, ali može dobro da posluži kad je potrebno da brzo dopunite bateriju, a, na primjer, ne želite da propustite važan poziv.

 

Izvor: ka5an

pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK