Atlas Rabac - putnička agencija

Venecija: 4 savjeta za pravi doživljaj kraljice Jadrana

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

 


Teško da u Veneciji možete propustiti Galeriju Akademije i Duždevu palaču. Obje spadaju u najprestižnije europske muzeje, no i ulaz u njih stajat će vas gotovo 20 eura, pri čemu se još čekaju i dugački redovi.

Da, već i vrapci na grani znaju da je Venecija preopterećena turizmom, da su na njezinim ulicama gužve nesnosne, sudarate se s drugim turistima gdje god krenete... Ipak, gužve se donekle mogu i izbjeći ili barem ublažiti mijenjanjem nekih navika i izbjegavanjem posjeta najrazvikanijim venecijanskim mjestima. Kako prenosi portal Matadornetwork, ovo su neki savjeti lokalaca za što ugodniji posjet kraljici Jadrana!

Šoping

Zbilja nema potrebe da vrijeme gubite u supermarketima, pored toliko lijepih i svježih proizvoda na tržnici. Još od 12. stoljeća postoji tržnica Rialto. Na ribarnici ćete pronaći svježe ulovljenu ribu, a odmah u blizini dočekat će vas voće i povrće s obližnjeg otoka Sant'Erasmo, koji se ponekad naziva i „povrtnjakom Venecije“. Tržnice zbog iseljavanja Venecijanaca posljednjih godina posluju sve lošije, tako da je bitno da ih i turisti prepoznaju umjesto odlaska u supermarket.

S druge strane, ako želite kupite jedan od simbola grada, tipičnu venecijansku karnevalsku masku, zaputite se u dućan Ca'Macana koji prodaje rukom izrađene lokalne proizvode.

Razgledavanje

Jasno, teško je propustiti najpoznatije stvari u Veneciji, kao što su Galerija Akademije i Duždeva palača. Obje spadaju u najprestižnije europske muzeje, no i ulaz u njih stajat će vas gotovo 20 eura, pri čemu se još čekaju i dugački redovi. Ako ne mislite satima gledati umjetnička remek-djela, valja se okrenuti nekim drugim opcijama.

Jedan od njih je posjet crkvi Santa Maria dei Frari, u kojoj ćete ulaz platiti oko 20 kuna, a zauzvrat bez gužve uživati u Tizianovoj i Donatellovoj umjetnosti. Vrijedan je posjeta i crkva Carmini, koja čuva djela Tintoretta i Lotta, tako da, eto, za divljenje umjetnosti u Veneciji postoje i povoljnije opcije.

Gastronomija

Bacari, tj. lokalni venecijanski barovi, mjesta su u kojima ćete uživati u finger food specijalitetima za sasvim razuman novac. Jedan je od takvih barova Cantina do Spade, a vrijedan je posjeta i Bancogiro.

Za večeru nećete promašiti ako posjetite neke od sljedećih mjesta. Oštarija Ruga di Jaffa ponudit će vam morske plodove, a jednako dobro jest ćete i u oštariji Boccadoro.

Smještaj

Mnogi uzimaju smještaj izvan grada jer su cijene za noć često i nekoliko stotina eura. Rješenje je jedno vrijeme bio Airbnb, ali i tu su cijene otišle u nebo. Stoga je najbolje potražiti malene, obiteljski vođene hotele. Jedan od takvih je Ca' Dogaressa u četvrti Cannaregio, u kojem izvan sezone možete dobiti sobu za 70 eura. Tko želi biti još bliže i potrošiti malo više, neka pogleda hotel Rosa Salva u blizini Trga sv. Marka, gdje ćete izvan sezone noćiti za 90 eura.

 

I:punkufer.dnevnik.hr

foto:slika (ulje na platnu) M.B.K.

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK