Atlas Rabac - putnička agencija

Grad novim stanovnicima daje besplatne kuće, ali postoji jedan uvjet

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

Prednost imaju parovi s djecom, a oni koji se dosele pa odluče imati još potomaka dobit će po tisuću eura.
Posljednih godina brojni talijanski gradovi zbog smanjenja broja stanovinika prisiljeni su drastičnim potezima poticati useljavanje odnosno ostanak građana. Među najupečatljivijim su potezi vlastodržaca u Zungoliju pored Napulja te Sambuce na Siciliji gdje su odlučili prodavati nekretnine za samo jedan dolar.

Korak dalje otišli su u Cammarati, također gradiću na Siciliji. Tamo nude domove potpuno besplatno u nastojanju da sačuvaju grad od depopulacije, piše Večernji list.

- Ne mogu gledati kako se prekrasna stara gradska jezgra prazni i pretvara u ruševinu - istaknuo je gradnonačelnik Vincenzo Giambrone tvrdeći kako su deseci nekretnina napušteni i čekaju nove vlasnike. Dodaje kako i postoji uvjet da netko besplatno dobije nekretninu.

Novi vlasnici dužni su je kroz tri godine obnoviti te uplatiti pet tisuća eura depozita koji će im biti vraćeni nakon obnove.

Prednost imaju parovi s djecom, a oni koji se dosele pa odluče imati još potomaka dobit će po tisuću eura.

Novi će vlasnici moći transformirati višekatne zgrade u privatne kuće, pansione, hotele, trgovine ili čak restorane. - Cammarata je jedinstveno mjesto. Poznat je kao grad sa 1.000 balkona prema istoku, jer se svaki prozor ovdje kupa na zalascima sunca i možete uživati u spektakularnom pogledu na vulkan Etnu. Kad eruptira, vidimo kako teče crvena lava, a dim se diže u zrak - kaže Enzo Li Gregni, voditelj turističke zajednice Cammarate.

 

I:poslovni.hr/Direkt INFO

Foto: Getty Images

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK