Svi su ludi za šarenim kolačem s crvenim i žutim nadjevom

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019
Obožavat ćete ga: Svi su ludi za šarenim kolačem s crvenim i žutim nadjevom
Završite ručak ovom inventivnom slasticom koja će svima odgovarati.
Sastojci
kutija keksa Petit Beurre (za podlogu)
Sastojci za žuti nadjev
3 dcl vode
2 dcl mlijeka
4 žlice gustina ili oštrog brašna
3 žumanjka
5 žlica šećera
Sastojci za crveni nadjev
6 dcl nekog obojanog soka (jagoda,borovnica i sl)
2 pudinga od vanilije
2 žlice šećera
Priprema
Skuhajte žuti nadjev kao puding. tj. izmutite žumanjke sa šećerom. U to dodajte 4 žlice gutina i malo mlijeka da dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu ulijte u posudu u kojoj su pomješani mlijeko i voda i koji su prokuhali. Promješajte i kuhajte 5 min na laganoj vatri.
Da biste dobili crveni nadjev, zakuhajte sok pa u njega dodajte razmućen puding i šećer s malo soka. Kuhajte nekoliko minuta da se zgusne.
Potom posložite kekse u pleh, pa preko njega ulijte žuti nadjev.
Na žuti nadjev lagano istresite crveni te pustite da se dobro ohladi, tj. da keksi omekšaju.
Po želji ukrasite šlagom.
I:zagreb.info/Direkt INFO