Atlas Rabac - putnička agencija

Nevjerojatne cifre: Provjerite koja su najskuplja vina na svijetu

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Nevjerojatne cifre: Provjerite koja su najskuplja vina na svijetu
Vino koje se smatra savršenim primjerom vina iz Burgundije, jednako tako, ima i „savršenu“ cijenu. Jest, okusi su sigurno divni, ali za bocu ćete izdvojiti oko 20 tisuća dolara. Mislite da je to puno?

 

Neki kažu da nema do dobre cigare, neki hvale moć knjige, a neki se slažu kako teško može biti išta ljepše nego nakon radnog dana doći kući, zavaliti se u naslonjač i uživati u čaši dobrog vina. No to „dobro“ širok je pojam, a ako želite znati što piju bogati, donosimo vam tekst s portala triptrivia.com, gdje su nedavno naveli najskuplja vina na planetu!

Manje-više sva koštaju toliko da će vas momentalno zaboliti glava, ali tko zna, možda se jednom zateknete u društvu s Madonnom, Tomom Cruiseom, Lebronom Jamesom ili nekim drugim s A-liste poznatih, pa kad počne rasprava o vinu, ne trebate ni vi šutjeti...

5. Domaine Leflaive Montrachet Grand Cru

Ovo bijelo vino, čiju je vinariju do smrti prije 4 godine vodila čuvena Anne Claude Leflaive izbacuje prilično velik rang butelja, pa se neka njihova vina mogu naći i za stotinjak dolara. No ona koja dolaze iz „posebnog“, manjeg vinograda, platit ćete i 10 tisuća dolara. I da, cijena se odnosi na – butelju.

4. Domaine Georges & Christophe Roumier Musigny Grad Cru

Vinarija koju je osnovao Georges Romaine davne 1924. godine već gotovo 100 godina proizvodi fantastična, ali i rijetkima prihvatljiva vina u kraju Chambolle Musigny (dio Burgundije). Grožđe raste na posebnom tlu koje je jako bogato vapnencem, što vinu daje snagu i čini ga idealnim za dugotrajno čuvanje. A kako mi svi znamo da je, što je starije – vino bolje, ne mora nas previše čuditi ni cijena od 13 tisuća američkih dolara za bocu.

3. Egon Muller Scharzhofberger Riesling Trockenbeerenauslese

Najskuplje bijelo vino na svijetu ujedno je i jedino vino iz Njemačke na ovom popisu. Vino se proizvodi na strmim padinama, a u njemu ćete itekako osjetiti i slatkoću rizlinga, ali i ugodnu razinu kiselosti. OK, želite bocu? Nema problema, stavite na stol 13 i pol tisuća zelembaća, valjda može i na rate...

2. Domaine Leroy Musigny Grand Cru

Druga najskuplja boca na svijetu proizvodi se u vinogradu Musigny. Ovdje se na farmi bave biodinamičkim uzgojem, a kako stvaraju ovo preskupo vino, svakom tko ne tuče milijune mjesečno stroga je tajna. Cijena? Prava sitnica – 18 tisuća dolara po boci.

1. Domaine de la Romanee – Conti Grand Cru

Vino koje se smatra savršenim primjerom vina iz Burgundije, jednako tako, ima i „savršenu“ cijenu. Jest, okusi su sigurno divni, ali za bocu ćete izdvojiti oko 20 tisuća dolara. Mislite da je to puno? U tom slučaju, pitajte jednog gospodina, koji je prošle godine na aukciji organiziranoj od Sothebyja, za bocu istog vina iz 1945., platio vrtoglavih 558 tisuća dolara. I da, nakon te kupnje, prodana je još i boca u iznosu od 496 tisuća. I danas su te brojke još uvijek rekordne.

 

I:punkufer.dnevnik.hr

Vino(Foto:Unsplash)

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK