Atlas Rabac - putnička agencija

Ovdje Google Maps "ne radi": Mjesto na kojem se od 2018. godine izgubilo 144 ljudi

DIREKT INFORMATOR/PRESS72019

 

 

 

Ovdje Google Maps "ne radi": Mjesto na kojem se od 2018. godine izgubilo 144 ljudi

U posljednje dvije godine imali su 144 akcije spašavanja turista koji su automobilom krenuli u istraživanje okolice, a potom morali zvati pomoć jer su se našli na grbavom putu s kojeg se nisu mogli pomaknuti.

Iako milijuni ljudi koriste Google Maps kao pomoć u snalaženju na nepoznatim lokacijama, Baunei na Sardiniji zabranio je svojim gostima njegovo korištenje. Do ovog talijanskog primorskog gradića vode nezgrapni brdoviti putovi koji nisu dobro obilježeni na popularnoj Googlovoj aplikaciji, zbog čega mnogi zalutaju.

“Previše se malih automobila zaglavi na neprohodnim putovima”, otkrio je gradonačelnik Salvatore Corrias novinskoj agenciji Ansa. U posljednje dvije godine imali su 144 akcije spašavanja turista koji su automobilom krenuli u istraživanje okolice, a potom morali zvati pomoć jer su se našli na grbavom putu s kojeg se nisu mogli pomaknuti.

Ne samo da ovaj propust mnogo košta Baunei već i same putnike čiji automobili nakon ekspedicije po sardinijskim brdima trebaju hitno na servis.

Upravo zato su gradske vlasti postavile uz ceste ploče s upozorenjem na kojem ističu: “Ne slijedite upute Googlea Mapsa”. Kontaktirali su i s Googleom u želji da naprave izmjene u njihovim kartama. “Odgovorili su nam da će provjeriti situaciju, ali još uvijek nismo vidjeli nikakve promjene”, dodao je gradonačelnik Corrias.

Ovo nije jedino mjesto u Italiji gdje Google Maps ne radi onako kako bi trebao. Poznata aplikacija upućuje turiste i da voze svoje automobile uz kanale u Veneciji, što je zabranjeno, ističu na portalu  Travel +Leisure.


I:punkufer.dnevnik.hr

foto:facebook

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK