Atlas Rabac - putnička agencija

Gastro ponuda u Zagrebu nikada nije bila bolja

DIREKT INFORMATOR/ Gastro/2019

 

 

 

Gastro ponuda u Zagrebu nikada nije bila bolja: Pogledajte koji su najvažniji restorani otvoreni ove godine
Poznati gastronomski  Plavakamenica.hr izabrao je osam najvažnijih restorana otvorenih u Zagrebu 2019. godine.


Ovogodišnja nova zagrebačka restoranska scena najživlja je unatrag nekoliko godina. U strogom su se centru grada otvorila dva restorana visoke međunarodne klase, ali i više vrlo dobrih, a jeftinih lokala različitih žanrova.

Nav, Masarykova ulica
Nav je, gastronomski gledajući, uvjerljivo najmoderniji hrvatski restoran. Nav iskušava granice mogućeg s lokalnom i mikrosezonskom hranom, te katkad, kao u slučaju odležavanja ribe, ruši sve kod nas poznate kulinarske konvencije. Nav nema restoranski servis u uobičajenom smislu te riječi, te ima prilično limitiranu vinsku listu. No, kuhanje Tvrtka Šakote toliko je atraktivno da to zasad nikome ne smeta.

2. TheAtrium, Teslina ulica

TheAtrium je najambiciozniji restoranski projekt pokrenut u Zagrebu još od davnih Marcellinovih dana. TheAtrium ujedinjuje vrhunske interijere, visoko dizajnirani pribor i tanjure, vinsku kartu punu rizlinga i burgundaca, s tehnički perfektnim, modernim i katkad posve radikalnim kuhanjem Filipa Horvata.

3. Franko’s Pizza and Bar, Branimirova ulica

Zagreb nikada nije imao pizzeriju s takvim izborom vina, šampanjaca, jakih pića i koktela. A poslije devet mjeseci rada i pizza je dostigla razinu jedne od dvije ili tri najbolje u gradu. Toplo preporučujemo Deep in the Woods, preciznu definiciju gastronomske pizze.

4. MM Kantina, Ilica

Svakako je korisno imati i dobar pregled međunarodne i nadsezonske hrane. Baš to omogućuje restoran uvoznika Marija Mendeka, sa svojih sedam ili osam steakova iz svih dijelova svijeta, te s ibericom, kavijarom i škotskim hlapovima.

5. Khaos Thai, Iblerov trg

Ovaj tajlandski kiosk doslovno je izveo hranu na ulice. U Khaosu nemate gdje jesti: interijer ne postoji. Khaos je najbliži autentičnoj tajlandskoj kuhinji od svih tajlandskih restorana koji su ikad radili u Hrvatskoj. Soi Fusion, koji je otvoren u sklopu ultrapopularnog Swankyja, još je jedan važan dodatak azijskom street foodu u Zagrebu.

6. Soi Fusion Bar, Ilica

Soi Fusion, koji je otvoren u sklopu ultrapopularnog Swankyja, još je jedan važan dodatak azijskom street foodu u Zagrebu.

7. Le Kolač, Petrova ulica

Le Kolač Robina Hromalića najbolja je i trenutno jedina gastronomska slastičarna u Zagrebu.

8. Melt, Radićeva ulica

Melt je, pak, najbolja sladoledarnica koju strogi centar Zagreba pamti. Osim toga, prostor je ugodan, osoblje srdačno i profesionalno a izbor pića korektan, tako da se u Melt ne mora ići samo na sladoled.

 

 I:Zagreb.info

 Foto: Plavakamenica.hr

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK