Prava jesenska kombinacija: Pripremite grah s janjetinom

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019
Prava jesenska kombinacija: Pripremite grah s janjetinom
Ovim jelom oduševit ćete svakog ukućana i gosta!
Sastojci
40 dag bijelog krupnog graha
75 dag janjetine od plećke
5 dag suhe slanine
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
1 mrkva
1 paprika babura
1 žlica pirea od rajčice
1 lovorov list
mljevena crvena paprika (slatka)
ulje
papar
sol
Priprema
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte s nasjeckanim lukom, očišćenom mrkvom narezanom na kolute i očišćenom paprikom narezanom na rezance.
Posebno na ulju popržite meso narezana na manje komade, dodajte na kockice narezanu slaninu i zajedno malo popržite, pa uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša.
Tada pospite mljevenom paprikom i zajedno kratko popržite. Zatim skuhanom grahu dodajte pirjano meso, razvodnjeni pire od rajčice, lovorov list i nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite, popaprite i sve zajedno na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta.
Poslužite uz salatu od miješanog povrća spremljenoj za zimnicu.
I:ZGinfo/Direkt INFO
pixabay