Atlas Rabac - putnička agencija

Nema dana radnog staža, a svakog mjeseca joj stiže mirovina

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Nema dana radnog staža, a svakog mjeseca joj stiže mirovina
U prvi mah su mislili da se radi o grešci.
Jedna umirovljenica iz Beograda koja posljednjih sedam godina prima srpsku mirovinu iznenadila se kada joj je prije pola godine stiglo pismo iz Engleske u kojem je obaveštavaju da će ubuduće svakog mejseca dobijati na ime nadoknade po 39 funti. Istog dana i njenom suprugu, također umirovljeniku, stigla je obavijest da će njegov priliv iz Engleske biti 98 funti na ime inozemne mirovine, piše Politika.

U prvi mah, priča ova umirovljenica koja živi u Beogradu, mislili su da je greška, ali kada je stigla i druga obavijest, u kojem se dodatno navodi da će supružnicima ovaj iznos biti isplaćen i retroaktivno za proteklih godinu dana, shvatila je da je teško da dva puta na istu adresu slična obavijest stigne greškom

– Ne bi bilo nikakvog iznenađenja zbog tog novca da sam ja u Londonu radila. Da sam bila prijavljena po bilo kojem osnovu. Nisam. Naime, boravila sam tamo pola godine kao djevojka kod tadašnjeg momka (sadašnjeg supruga) i njegovih roditelja. Otac mu je u to vreme bio diplomat u ambasadi u Londonu – priča ona.

Nije, ističe, u tom trenu bila ni vjenčana, niti se tamo udala za tadašnjeg dečka. Dakle, nosila je svoje djevojačko prezime. On je za to vrijeme radio neke računovodstvene poslove i za to su mu uplaćivani doprinosi, nakon čega su se zajedno vratili iz Londona i nikada više nisu ponovo otišli, čak ni turistički.

– Sada, skoro 40 godina od tada, ja dobijam obavijest o novcu iz Engleske, a da nisam imala ni dan radnog staža niti bilo što slično. Zbog toga mi je sve ovo i čudno. Činjenica je da je suprug kada je podnosio zahtjev za penziju u Srbiji prijavio da ima i neki staž u Engleskoj. To je bilo prije dve godine. Prijavio je tada da sam i ja boravila s njim u Londonu – kaže ona, i dodaje da je suprug do sada dobio oko 330 funti i njemu inozemna mirovina stiže na tri mjeseca, a njoj svakog mjeseca, piše Politika.


I:www.poslovni.hr/Direkt INFO

Foto: Getty Images

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK