Atlas Rabac - putnička agencija

SLOVENSKA ADRIA AIRWAYSA U STEČAJU

 

 

 

Kao što smo pisali, propast Thomasa Cook, jedne od najstarijih i najpoznatijih turističkih agencija na svijetu, otvorilo je Pandorinu kutiju te doveo do problema na cijelom zračnom europskom nebu kao i u drugim aviokompanijama koje se nisu transformirale sukladno novim trendovima i tržišnim okolnostima.

Slovenska aviokompanija Adria Airways podnijela je u ponedjeljak zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka, piše slovenski Delo.

 

Iz Adria Airwaysa očekivali su kako će slovenska Vlada financijski pomoći, no do nje nije došlo, te je Adria Airways, inače u vlasništvu njemačkog fonda 4K Invest, proglasila stečaj.

“Država ne namjerava da uđe u takvo poduzeće. U suprotnom bis preuzeli veliki dug koji je stvorio vlasnik, a vlasniku omogućili da izbjegne odgovornost za situaciju. Smatramo da bi to bilo neodgovorno i da je jedini mogući scenario bankrot Adria Airways-a “ izjavio je slovenski ministar ekonomije, Zdravko Počivalšek, prenosi  Delo.

S druge strane, zanimljivo je kako je Thomas Cook tražio od UK parlamenta financijsku pomoć, a koje je odbijena, kao i u slučaju Adria Airwaysa, te nakon što kompanije nisu uspjele financijski zatvoriti plan spašavanja, proglasile su stečaj. S druge, većinski vlasnik Croatia Airlinesa je RH, koja će ipak “pomoći” svojoj aviokompaniji sa 250 milijuna kuna da se spasi od stečaja.

Sve bi to bilo super da postoji konkretan plan i vizija danjeg razvoja, ovako po ne znamo koji već put, Vlada RH opet daje veliki novac za krpanje rupa bez dna, a bez jasnog plana stabilizacije, restrukturiranja i korektnog plana kako opstati i biti profitabilan.

Foto: Adria Airways

Autor: /Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK