Atlas Rabac - putnička agencija

Porezne olakšice za povratak u državu

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Radi se na paketu mjera za povratnike: Porezne olakšice za povratak u državu
Građanima koji se vrate iz inozemstva pet godina porezna osnovica bit će 70% niža.
Siniša Mali, srpski ministar financija, izjavio je da su izmjenama Zakona o porezu na dohodak građana predviđeni poticaji za građane te zemlje koji žive u inozemstvu, kako bi bili motivirani za povratak u Srbiju, kao i uvođenje takozvanog testa samostalnosti poduzetnika od 1. siječnja sljedeće godine.

Kada je riječ o prvoj mjeri, Mali je rekao da se ona odnosi na građane koji nisu boravili u Srbiji u protekle dvije godine, a kojima se, ako se vrate i zaposle u domovini, smanjuje osnovica za obračun poreza i doprinosa u visini od 70 posto, u trajanju od sledećih pet godina, piše Blic. “Na taj način želimo ih potaknuti da nastave karijeru u Srbiji, ostanu i žive u našoj zemlji i nakon tih pet godina”, objasnio je Mali.

Ana Brnabić, premijerka Srbije, rekla je da se radi na paketu mjera za povratnike, ističući da sada postoji ekonomska stabilnost, ali i politička volja da se mladi vrate u zemlju. Nekad su, kaže Brnabić, mladi bili pozivani da se vrate samo deklarativno, a danas je to drukčije.

Druga mjera u sklopu izmjena Zakona o porezu na dohodak građana odnosi se na tzv. test samostalnosti poduzetnika.

Ta mjera će biti uvedena kako bi se bolje utvrdila pravila tko ispunjava uvjete da bude paušalac, a tko poduzetnik, i to na temelju popunjavanja testa, odnosno odgovaranja na određena pitanja, pojasnio je ministar Mali. Na dnevnom redu Skupštine uskoro će biti i Zakon o alternativnim investicijskim fondovima, koji predviđa oslobađanje od poreza na kapitalni dobitak, a sve u cilju da se unaprijedi tržište kapitala i da se privuče što više financijskih sredstava.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

Smanjenje poreza odnosi se na građane koji dvije posljednje godine rade u inozemstvu, a u Srbiji nađu posaoD. Jaramaz/PIXSELL

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK