Atlas Rabac - putnička agencija

Dobra vijest za sve koji često koriste Wi-Fi da bi svoje uređaje povezali na internet.

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019
 
 
 
 
 
Dobra vijest za sve koji često koriste Wi-Fi da bi svoje uređaje povezali na internet. Stigla je nova, znatno unaprijeđena verzija Wi-Fija koja korisnicima donosi brojne prednosti.

Ove sedmica je lansirana nova verzija Wi-Fija, koja korisnicima nudi bržu i snažniju vezu. Najnovije verzije flegšip pametnih telefona vodećih svjetskih brendova već imaju u sebi ugrađenu podršku za novu Wi-Fi tehnologiju, među kojima su Samsung Galaxy Note 10 i Apple iPhone 11.

Dosadašnja verzija Wi-Fija teoretski je postizala brzine prenosa podataka do 6,9 Gbps, dok je nova verzija osjetno brža od 9,6 Gbps.

Novi Wi-Fi će pružiti prošireni kapacitet za više uređaja, sa tehnologijama poput OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access) i MU-MIMO (Multi-User Multiple Input Multiple Output). To, u prevodu, znači da će na jednoj Wi-Fi mreži odsada moći da pristupi i do četiri puta više uređaja.

Tehnologija je od ove sedmice dostupna svim proizvođačima, što znači da nećemo morati da čekamo dugo da bismo osjetili efekte njene primjene u svakodnevnom životu. Svi novi uređaji, osim onih u “budžet” verzijama, imati će podršku za novi Wi-Fi, ali će ona s vremenom stići i na najjeftinije uređaje.

Dakle, osim novih pametnih telefona, obratite pažnju i na nove desktop i laptop računala, kao i nove rutere, jer će sa pojavom njihovih novih verzija dolaziti i unapređeni Wi-Fi.

Wi-Fi predstavlja set bežičnih mrežnih protokola baziranih na standardima IEEE 802.11. Dosadašnja verzija nosila je oznaku 802.11ac, dok nova nosi oznaku 802.11ax.

Inače, u pripremi je već i Wi-Fi 7, ali se njegov dolazak očekuje tek oko 2024. godine.

 

I: ka5an/Direkt INFO

foto:arhiva

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK