Atlas Rabac - putnička agencija

Država koja je po bogatstvu svojih stanovnika uspjela nadmašiti i Švicarsku

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Država koja je po bogatstvu svojih stanovnika uspjela nadmašiti i Švicarsku
Amerikanci su sada najbogatija nacija na svijetu jer su nadvladali Švicarce, dok se bogatstvo postupno "topi" u ostatku svijeta.
To je posljedica zbrke oko Brexita i američko-kineskog trgovinskog rata, pokazuju rezultati istraživanja, prenosi Investitor.me.

Prema novom Izvješću globalnog bogatstva njemačke osiguravajuće kuće Allianz, prosječna neto financijska imovina ljudi koji žive u SAD-u iznosi 184.411 eura (203.128 USD) po glavi stanovnika, u usporedbi sa 173.838 eura bogatstva jednog Švicarca. Ti su podaci za 2018. godinu, navode agencije.

Uspon SAD-a na vrh liste najbogatijih zemalja u velikoj mjeri duguje jačini dolara, kao i američkim domaćinstvima, koja su glavni pokretači rasta globalnog protoka sredstava, jer dvije trećine svih ušteđevina u industrijski razvijenim zemljama dolazi iz SAD-a, objavila je osiguravajuća kompanija.

Izvještaj također navodi da je nova štednja podigla globalni rekord jer je porasla 22 posto više od 2.700 milijardi eura. To se pripisalo prošlogodišnjoj američkoj poreznoj reformi u kojoj su građani SAD-a povećali novu uštedu za 46 posto.

Iako su SAD zauzele prvo mjesto u izvješću, Švicarska je i dalje na vrhu po bruto financijskoj imovini po glavi stanovnika, sa 266.318 eura u odnosu na 227.364 eura za SAD.

I Švicarska i SAD također su daleko ispred trećeplasiranog Singapura, gdje ukupno neto financijsko bogatstvo po glavi stanovnika iznosi samo 100.370 dolara.

Općenito govoreći, izvještaj Allianza prilično je pesimističan u pogledu perspektiva globalnog bogatstva, a također je naznačio da je globalni rast financijskog bogatstva opao za 0,1 posto u 2018. godini, prvi put nakon financijske krize 2008. godine.

Za ovo je okrivljen trgovinski rat između SAD-a i Kine, nesigurnost oko Brexita koja je povećala geopolitičke napetosti i "pooštravanje monetarnih uvjeta".

 

I:Poslovni/Direkt INFO

Foto: Getty Images

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK