Atlas Rabac - putnička agencija

Novi Googleov algoritam donosi pomjene u načinu pretrage vijesti

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

Novi Googleov algoritam donosi pomjene u načinu pretrage vijesti

Najpopularniji pretraživač interneta – Google, promijenio je svoj algoritam pretrage, zbog čega će uskoro u vrhu rezultata pretrage naglasak staviti na originalno izvještavanje.

 

To znači da nam ubuduće, kada otvorimo Google/Vijesti, na prvim pozicijama neće više biti one “klikabilne” i popularne vijesti, već originalne vijesti nastale istraživačkim novinarskim radom.

“U današnjem ubrzanom svijetu vijesti, originalno izvještavanje o nekoj temi ne ostaje dugo na vrhu”, napisao je na svom blogu Googlea za vijesti Gingras.

Kompanija će izdati i nove smjernice za svoje ocjenjivače – više od deset tisuća ljudi koji ocijenjuju rad pretraživača.

“Da bi potvrdili i ovjerili naše algoritme i pomogli našem sistemu da shvati autoritet pojedinih stranica, imamo više od deset tisuća ocjenjivača iz čitavog svijeta koji procjenjuju naš rad. Njihova povratna informacija ne mijenja rang listu posebnih rezultata koje ocjenjuju. Umjesto toga, njihove povratne informacije se koriste za evaluaciju i poboljšanje algoritma na način koji je primjenljiv na sve rezultate”, dodaje Gingras.

Google vijesti su do sada su na sam vrh izbacivale sve one nedavne, od kojih korisnike većina nije ni zanimala.

“Davanjem boljeg pristupa originalnom novinarstvu za sve vrste priča – od filma, sporta, muzike i svijeta poznatih, pa sve do ozbiljnog novinarstva iza pokreta #MeToo, krize sa opijatima i ‘Panamskih papira’ (Panama Papers), to će pomoći ljudima da budu bolje informirani o vijestima koje im nešto znače”, zaključio je Gingras.

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK