Atlas Rabac - putnička agencija

Njemačka reže poreze i smanjuje doprinose za nezaposlene

 

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 


Njemačka reže poreze
Postupno će se ukinuti porez na projekte ujedinjenja te će se smanjiti doprinos za nezaposlene.
Njemačka vlada razmatra ograničavanje poreznog opterećenja kompanija na najviše 25 posto kako bi pomogla malim i srednjim poduzetnicima suočenima sa slabljenjem ekonomskog rasta.

Kako prenosi Bloomberg, taj je prijedlog u četvrtak iznio ministar gospodarstva Peter Altmaier u sklopu paketa mjera za pomoć "Mittelstand" tvrtkama. Takve male i srednje kompanije zapošljavaju gotovo 60 posto njemačke radne snage.

Prema podacima konzultantske kuće Deloitte, ukupno porezno opterećenja kompanija u Njemačkoj kreće se između 30 i 35 posto. Ministar Altmaier predlaže da se postupno ukine porez za projekte smanjenja razlika između zapadne i istočne Njemačke te da se kompanije potakne na reinvestiranje dobiti.

Porezno opterećenje društva s ograničenom odgovornošću bilo bi ograničeno na 45 posto dok bi se socijalni doprinosi stupnjevito smanjivali na manje od 40 posto, prije svega smanjenjem doprinosa za nezaposlene.

Altmaier je tijekom prezentacije u Berlinu kazao kako želi implementirati što je više moguće svojih prijedloga. Razlog leži u tome što njegov plan nije dio koalicijskog dogovora između Kršćansko-demokratske unije i (CDU) i Socijaldemokratske stranke (SPD).

Stoga će vlada kancelarke Angele Merkel morati dobiti podršku manjeg partnera. Ministar gospodarstva nije otkrio koliki će biti utjecaj njegovih mjera na proračun, kazavši tek da se konzultira s ministrom financija Olafom Scholzom.

No, trenutak predstavljanja plana pokazuje kako je njemačka vlada sve više voljna fiskalno potaknuti gospodarstvo. Procjene instituta DIW pokazuje da će ekonomija u trećem kvartalu pasti 0,2 posto čime će potonuti u recesiju.

 

I:Poslovni.hr/Direkt INFO

Foto:Pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK