Atlas Rabac - putnička agencija

HRVATSKOJ PRIJETI TOPLINSKI UDAR, A ZATIM DRASTIČAN PREKID LJETNOG RAZDOBLJA U Zagrebu se početkom sljedećeg tjedna očekuje samo 13 stupnjeva

DIREKT INFORMATOR/METTEO/2019

 

 

 

HRVATSKOJ PRIJETI TOPLINSKI UDAR, A ZATIM DRASTIČAN PREKID LJETNOG RAZDOBLJA U Zagrebu se početkom sljedećeg tjedna očekuje samo 13 stupnjeva
Vrućine koje posljednjih dana vladaju Hrvatskom potrajat će još koji dan, a početkom sljedećeg tjedna stiže velika promjena koja bi, sudeći prema trenutnim prognozama, mogla označiti i kraj ljeta.

- Do ponedjeljka će biti vruće i sparno, u većini Hrvatske uz povećanje opasnosti od još jednog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, te pritom pretežno sunčano, uz samo rijetke mjestimične pljuskove, uglavnom u kopnenom području, najavljuje glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

- Početkom novoga tjedna sve je vjerojatnija izraženija promjena vremena, uz češću i obilniju kišu te pad temperature, a na Jadranu i nevere, uz najprije jugo zatim i buru, upozorava Vakula.

Detaljniju prognozu za  HRT je pripremila dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

- U četvrtak će na istoku Hrvatske biti većinom suho i sunčano, ujutro u Posavini uz maglu. Popodne je poneki pljusak moguć samo iznad gorja, a dnevna temperatura od 30 do 33 °C.

Vruće i sparno bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje također može biti jutarnje magle. Popodne i navečer pak raste vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu koji ponegdje mogu biti i intenzivniji.

Pljuskovi, pa i izraženiji, mogući su i u gorju te unutrašnjosti Istre, a duž obale i na otocima sjevernog Jadrana većinom suho i sunčano. Jutro po kotlinama ponegdje maglovito, a sumaglice i magle može biti i na moru, koje će biti mirno ili malo valovito. Najniža temperatura zraka oko 15 °C u gorju te od 20 do 25 °C uz more, a najviša dnevna između 28 i 33 °C.

Pretežno sunčano i vruće bit će i na srednjem i južnom Jadranu, ali u unutrašnjosti Dalmacije popodne ipak uz umjerenu naoblaku. U noći i ujutro puhat će slaba do umjerena bura, a danju jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti mirno ili malo valovito, temperature od 26 do čak 28 °C ponegdje na jugu - nekima vjerojatno i previsoke za osvježenje, navodi Mikuš Jurković.

- Do kraja ovoga tjedna na kopnu će biti većinom sunčano, a vrućinu i sparinu ponegdje mogu prekinuti lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najveća je vjerojatnost za njih u zapadnim predjelima, posebice uz gore i planine. No, početkom novoga tjedna sve je vjerojatnija izraženija promjena vremena - ponegdje uz moguću obilniju kišu, na Jadranu i nevere, te pad temperature, u ponedjeljak i jako jugo, zatim buru. No do tada ljubitelji ljeta mogu uživati u suncu i vrućini, pa i vrlo toplom moru, oko Lastovo čak i temperature od 28 °C. U noći i ujutro puhat će povremeno umjerena bura, a danju pak sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Na stranicama DHMZ-a u 7-dnevnoj prognozi vidljivo je da je u utorak na pomolu uistinu drastična promjena vremena pa tako, primjerice, Zagreb prema trenutnim predviđanjima toga dana uz kišu očekuje maksimalna temperatura od samo 13 Celzijevih stupnjeva. U Splitu bi, prema tom predviđanju, u utorak maksimalna vrijednost mogla biti oko 20, u Istri pokoji stupanj niža, dok bi nešto više temperature mogle biti zabilježene tek u Slavoniji i Baranji.

foto:arhiva/Rtl

Goran Šebelić / CROPIX, Srđan Vrančić / CROPIX, Zvonimir Barišin / CROPIX

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK