Atlas Rabac - putnička agencija

Vlada za završetak pulske bolnice odobrila još 150 milijuna kuna

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

 

Vlada za završetak pulske bolnice odobrila još 150 milijuna kuna
Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u utorak nakon sastanka u Vladi s predstavnicima Istarske županije i pulske županijske bolnice da će Vlada pronaći dodatnih 150 milijuna kuna potrebnih za završetak nove pulske bolnice.

"Vlada je prije dvije godine donijela odluku da se poveća iznos za 300 milijuna za izgradnju nove bolnice u Puli, a sada se javila potreba, zbog poskupljenja građevine i opreme, za još 150 milijuna kuna. Ti će se novci naći i iskreno se radujem što će Pula imati novu bolnicu i bolje uvjete za rad", rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima.

Istarski župan Fabrizio Radin istaknuo je kako su u Vladi naišli na potpuno razumijevanje premijera Andreja Plenkovića i ministara financija i zdravstva. "Bolnicu ćemo dovršiti u roku godine dana na dobrobit svih stanovnika Pule, Istre, turista i svih građana Hrvatske", kazao je Radin.

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić izrazila je nadu da će u dio zgrade useliti već ove godine jer je 75 posto objekata dovršeno. "Nadam se da ćemo do Božića useliti na jednu lokaciju, jer bolnica sada djeluje na dvije lokacije udaljene pet kilometara", kazala je.

U jednom od objekata jučer je završen tehnički pregled tako da se useljenje u zgradu poliklinike, dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije očekuje kroz koji dan.

Hrstić ističe da će Pula time dobiti suvremenu zdravstvenu ustanovu, prilagođenu potrebama žitelja Istarske županije i turista, uz suvremenu opremu i mogućnosti pružanja suvremenih dijagnostičkih i terapijskih postupaka.

(Hina)Direkt INFO

foto:/Grad Pula

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK