Atlas Rabac - putnička agencija

Da bi mogla nositi ručak na posao, morala je šefici donijeti liječničku potvrdu

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

 

Da bi mogla nositi ručak na posao, morala je šefici donijeti liječničku potvrdu

Ovih su se dana mediji raspisali o nezadovoljstvu obiteljskih liječnika zbog njihove obveze da prijavljuju promjene u zdravstvenom stanju pacijenta. I dok očekuju moguće promjene Zakona o sigurnosti u prometu, liječnici obiteljske medicine upozoravaju i na niz ostalih potvrda koje su u obvezi izdati, a od kojih su neke, smatraju, potpuno besmislene. Potvrdila je to Glasu Slavonije dr. med. Nataše Stanišić, spec. obiteljske medicine i zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Osijek, nabrojivši samo nekoliko iz kilometarskog niza besmislenih zahtjeva.

- Primjerice, u našem programu postoji mogućnost izdavanja potvrde o nemogućnosti nošenja sigurnosnog pojasa. Pacijent me je tražio tu potvrdu i rekao mi da se on ne može vezati u automobilu. Nije mi preostalo ništa drugo nego da mu takvu potvrdu izdam. Veliko mi je iznenađenje i potvrda o iznajmljivanju apartmana. Koliko god čudno zvučalo, i takve potvrde moramo izdavati - pojašnjava dr. med. Stanišić iščitavajući obrazac prema kojemu tu potvrdu može, na zahtjev, dobiti osoba koja se bavi iznajmljivanjem apartmana.

Ondje stoji da se potvrda izdaje na temelju čl. 97 Pravilnika o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata. Potvrdom se potvrđuje da iz medicinske dokumentacije koja se vodi u određenoj ambulanti pacijent (iznajmljivač) nije evidentiran kao bolesnik koji boluje od bolesti iz čl. 23. Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata, odnosno da nije duševni bolesnik koji zbog svog stanja i ponašanja može ometati, odnosno ugroziti okolinu.

- Nije to jedina bizarna potvrda, a pacijenti nam dolaze doista s raznim zahtjevima. Recimo, ima onih koji ne žele platiti članarinu za teretanu za cijeli mjesec pa od nas traže potvrdu da se nisu mogli baviti sportom. Imala sam slučaj kad je tražena potvrda za životno osiguranje, a pacijentica mi je donijela tu potvrdu iz banke i zatražila da je ispunim. Imala sam i pacijenticu koja je tražila potvrdu da je alergična na laktozu. Rekla je kako joj šefica ne vjeruje i da traži potvrdu na temelju koje će onda smjeti donijeti svoju užinu na radno mjesto. Nerijetko se traže i potvrde za djecu zbog bavljenja sportom kojom se jamči da je dijete zdravo pa sve do potvrda za prenošenje opijata preko državne granice - priča sugovornica Glasu Slavonije dodajući kako su u ambulantama dostupne i bjanko liječničke potvrde.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

 Ilustracija: Getty Images

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK