Atlas Rabac - putnička agencija

Novi Zeland prvi legalizirao isplatu plaće u virtualnom novcu

 

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Novi Zeland prvi legalizirao isplatu plaće u virtualnom novcu
Novi Zeland postao je prva zemlja na svijetu koja je legalizirala isplatu plaće u virtualnom novcu

 

Virtualne valute ili kriptovalute protekle su dvije godine izazvale mnogo pozornosti u svijetu. Nagli rast te potom nagli pad bitcoina, neke je pretvorio u milijunaše, druge u gubitnike, a treće zainteresirao za potpuno novi svijet virtualnog novca.

No iako se diljem svijeta svakog dana prodaju i kupuju milijuni bitcoina, ethereuma i drugih virtualnih valuta, one još uvijek nisu u širokoj upotrebi. To bi se od 1. rujna moglo promijeniti. Barem u Novom Zelandu.

Kako javlja  Financial Times,, Novi Zeland postaje prva zemlja na svijetu koja je legalizirala isplatu plaće u virtualnoj valuti, i to onoj koja je vezana za klasičnu valutu.

Osim plaće, zaposleni na Novom Zelandu moći će primati i bonuse u kriptovalutama. Tako bi zaposleni mogli, umjesto u novozelandskim dolarima, uskoro dobivati svoju plaću u bitcoinima. Zanimljivo, to se pravilo ne primjenjuje na one koji su samozaposleni.

Hoće li se i druge zemlje povesti za novozelandskim primjerom, zasad nije poznato, no posljednjih se godina sve glasnije poziva na regulaciju kriptovaluta kako bi se stvorili pravni okviri za njihovo korištenje u svakodnevnom životu.

Možda je i Facebookova najava o uvođenju njihove kriptovalute libra potaknula čelnike Novog Zelanda na brže donošenje odluke.

Zimo/Direkt INFO

Bitcoin (Foto: AFP)

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK