Atlas Rabac - putnička agencija

Adidas zbog zagrebačke tvrtke angažirao i detektive

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

 

Sud je ustanovio kako je obuća po svemu drugome neodoljivo podsjećala na zaštićenu marku.
Zagrebačka tvrtka Zhejiang morat će uništiti svu sportsku obuću koja podsjeća na Adidas te će njemačkoj tvrtki nadoknaditi nemale sudske troškove, presudio je ovaj tjedan Trgovački sud.

Kako piše Večernji list, najbizarnije u cijeloj priči u sporu oko zaštićenog žiga najpoznatije svjetske kompanije za proizvodnju sportske opreme je da su Zhejiangove tenisice imale – četiri crte.

Sud je ustanovio kako je obuća po svemu drugome neodoljivo podsjećala na zaštićenu marku, ali iz tuženog poduzeća nisu bili tog mišljenja. Obuća je imala natpis Boban i u Zhejiangu tvrde kako su te tenisice stekle ugled na tržištu i “razlikovni karakter po kojem se kao žig odvaja od ostalih”.

“Same crte koje se eventualno nalaze na modelima tenisica nisu, a kako Adidas navodi u svojoj tužbi, dominantne s obzirom na cjelokupni dojam tenisica na kojima se nalaze”, branili su se u tuženom poduzeću koje je u vlasništvu kineskih državljana.

U Adidasu navode kako su još 2014. dobili informaciju o tome da tuženik u veleprodajnom centru Kineski zid na Samoborskoj cesti u Zagrebu prodaje sportsku obuću sa četiri paralelne ukošene crte na bočnim stranama obuće. Pokušali su mirno riješiti spor, ali nije bilo razumijevanja.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

Ilustracija: Getty Images


 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK