Atlas Rabac - putnička agencija

Žestoka upozorenja izdana za sjevernu Italiju, fronta će se glavninom premještati sjevernije

DIREKT INFORMATOR/METTEO/2019

 

 

 

 

Žestoka upozorenja izdana za sjevernu Italiju, fronta će se glavninom premještati sjevernije

Kao prethodnica nadolazeće fronte, na našem području danas prevladava djelomice sunčano i vrlo sparno vrijeme. Zahvaljujući visokoj vlažnosti zraka, osjet temperature (heat index) koji osjeća naše tijelo kreće se oko 40 ˘C.

 

Porast sparine prethodi prolasku oslabljene fronte koja stiže sutra te koja će se premještati sjevernije od Istre. No prije same fronte, ali tek prema manjem dijelu modela već kasno večeras na moru sjeverozapadne Istre može nas iznenaditi izolirani neverin, iako službenih upozorenja nema.

Za sjevernu Italiju ESTOFEX je izdao žestok 2. stupanj upozorenja koji se odnosi na mogućnost vrlo krupne tuče i olujnih udara vjetra, a u manjoj mjeri i na obilne oborine. Upozorenje vrijedi do četvrtka – 06 UTC, a izdano je sinoć.

I DHMZ je putem Meteoalarma izdao dva žuta upozorenja za četvrtak. Prvo upozorenje odnosi se na mogućnost izraženijih pljuskova i grmljavine. Vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 50 %. Drugo žuto upozorenje odnosi se na toplinski val i minimalnu noćnu temperaturu zraka iznad 23 °C.

Za nastavak srijede na snazi je žuto upozorenje samo za Kvarner i Kvarnerić koje se odnosi na jako jugo. Najjači udari vjetra prema prognozi DHMZ-a mogu dostizati 35-40 čvorova (65-75 km/h).(P.R./IM).Direkt INFO

foto:Istramet

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK