Atlas Rabac - putnička agencija

Kako do raspoloženja na kojem će vam svi zavidjeti

DIREKT INFORMATOR/ZANIMLJIVOSTI/2019

 

 

 

 

Kako do raspoloženja na kojem će vam svi zavidjeti
I to u samo nekoliko poteza

Sigurni smo da se svi osjećate sretnije kada sunce sja pa možete više vremena provesti na otvorenom i uživati u svježem zraku. Svježi zrak pridonosi poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja Poželjno je što više uživati u prirodi, neovisno o godišnjem dobu. No kada je to nemoguće, kada smo spriječeni, zar nije sjajno znati da dio prirode možemo unijeti u svoj dom. Nije nepoznanica da svjež zrak može utjecati na raspoloženje, ali to je samo jedna od prednosti njegova udisanja.

Svjež zrak potiče pravilan rad probavnog sustava

Svjež zrak povećava količinu kisika u organizmu, što pomaže u probavi jer se ubrzava metabolizam, a to će posebno pomoći ako pokušavate smršavjeti.

Svjež zrak poboljšava krvni tlak i broj otkucaja srca

Izbjegavajte onečišćenja iz okoliša i zagađen zrak, osobito ako trebate poboljšati krvni tlak. Pokušajte se maknuti iz gradske vreve jer će se u tim uvjetima tijelo morati više aktivirati kako bi dobilo potrebnu količinu kisika.

Svjež zrak usrećuje

Što ste više izloženi svježem zraku, udahnut ćete više kisika, a to će povećati količinu serotonina (hormona sreće), što znači da ste za sreću zaista odgovorni sami.

Svjež zrak jača imunosni sustav

Udisanjem veće količine svježeg zraka, povećat će se udjel kisika u krvi, što će pridonijeti normalnoj funkciji bijelih krvnih zrnaca, a to će poboljšati obranu organizma od bakterija i virusa.

Svjež zrak čisti pluća

Pluća se šire svakim udahom, a svjež zrak poboljšava njihovo čišćenje jer se tako otpuštaju toksini iz tijela.
Svjež zrak povećava energiju i bistri um

Vjerojatno ste primijetili da se osjećate mnogo bolje i poletnije nakon što određeno vrijeme provedete vani pa se vratite u zatvoreni prostor. Štoviše, osjećate se toliko dobro da ste gotovo spremni vratiti se na posao. Više kisika rezultirat će boljom koncentracijom i vještinama, a imat ćete i više energije

Sve navedeno prednosti su izlaganja svježem zraku i zato je važno da u zatvorenom prostoru u kojem boravite bude dovoljno zraka. Nažalost, često zaboravljamo provjetriti prostor u kojem boravimo jer nismo svjesni zašto se ne osjećamo poletno i zašto nam nedostaje energije. Štoviše, manjak svježeg zraka rezultira povećanjem vlage, ali i koncentracije CO2 te drugih štetnih plinova koji se oslobađaju iz sredstava za čišćenje, sintetskih parfema, dezodoransa, boja, lakova, građevinskih materijala ili namještaja. Vlaga u prostoru pogoduje razvoju gljivica i plijesni. Kondenzirana vodena para na unutarnjim površinama zidova u kombinaciji s prašinom idealna je podloga za mikroorganizme koji štete zdravlju.

Zbog užurbanog životnog ritma nerijetko nam je potrebna pomoć u izradi plana kojim želimo poboljšati zdravlje i kvalitetu života. Sustav VELUX ACTIVE temelji se na pametnim senzorima koji konstantno mjere temperaturu, vlagu i razinu CO2, a spojen je na Wi-Fi mrežu. Uz podatke dobivene mjerenjem, sustav koristi i vremensku prognozu preuzetu s interneta. Unutarnji i vanjski uvjeti procesuiraju se i sve preciznije prilagođavaju vašim potrebama. Ovaj pametni sustav kontrole za vas će - prozračiti prostor (krovni prozori otvaraju se i zatvaraju, a pritom se odvodi zagađeni zrak, smanjuje postotak vlažnosti i regulira sobna temperature) i osigurati vam zaštitu od sunca (sjenila i rolete ljeti štite od pregrijavanja, a u zimskim noćima čuvaju toplinu).

Sjajno je što si putem aplikacije na pametnom telefonu možete prostor u kojem boravite učiniti mnogo ugodnijim za život. Aplikacija VELUX ACTIVE omogućuje kontrolu upravljanja krovnim prozorima s bilo kojeg mjesta, čak i kada niste u kući, a samo pogledom na zaslon telefona znate jesu li vaši prozori otvoreni ili zatvoreni i kakva je unutarnja klima. Jednim dodirom možete zatvoriti sve VELUX INTEGRA® prozore, pratiti temperaturu, vlagu i razinu CO2 u svakoj prostoriji potkrovlja. Tvornički programirane postavke jednostavno možete mijenjati i prilagoditi svojim potrebama, korigirati temperaturu, učestalost i trajanje provjetravanja prostora, kao i pomicati krila i sjenila za dobro jutro i laku noć. Zar nije sjajno znati da samo s nekoliko poteza možete svoje raspoloženje, ali i životne uvjete toliko poboljšati da će vam svi zavidjeti?!

i:Story/Direkt INFO

foto:pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK