Atlas Rabac - putnička agencija

Dobila kaznu od 8.000 kuna zbog puštanja YouTubea u fitness klubu

DIREKT INDORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

 

 

Sud je zaključio kako je time nedvojbeno prekršen Zakon o autorskom pravu, te odrezao kaznu mladoj poduzetnici. Presuda je nepravomoćna pa se direktorica može žaliti.
Prekršajni sud odredio je kaznu jednom karlovačkom fitness klubu i tamošnjoj direktorici, jer je u njemu preko internetskog kanala YouTube puštana glazba a da prethodno o tome nisu zatražili odobrenje ZAMP-a.

Ona je dobila 3000 kuna kazne, a pravna osoba čak 5000 kuna, ukupno dakle čak 8000 kuna, javlja Kaportal.

U presudi se navodi kako je zastupnik ZAMP-a u popodnevnim satima provodio kontrolu u fitness centru. U tih svojih deset minuta nadzora uočio je kako tamo preko YouTubea izvode stranu pop glazbu, zabilježio je bend Coldplay i njihovu pjesmu Clocks. Nadzoru je bila prisutna direktorica. On je iskazao kako je prostor velik oko 100 kvadrata i u njemu su bili vježbači a da pravna osoba nije imala odobrenje Hrvatskog društva skladatelja ZAMP-a za javno priopćavanje autorskih glazbenih djela, niti ga je naknadno pribavila, a nesumnjivo je glazbu slušao veći broj ljudi.

Sud je zaključio kako je time nedvojbeno prekršen Zakon o autorskom pravu, te odrezao kaznu mladoj poduzetnici. Presuda je nepravomoćna pa se direktorica može žaliti.

 

I:Poslovni.hr/Direkt info

foto:Ilustracija/Pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK